contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Gaina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciorba de gaina? Ciorba de gaina! Ciorba de gaina!?! Da mai.

Slide1

Plus, bonus la reteta asta nemaivazuta, completari la aventurile maimutzei cu crizele ei, ca de patru luni nu mai avem nimica la index.

Pana atunci, mai stiti ca ma laudasem cu o achizitie la pret de nimica? O gaina de la Banat Bun, cu cinci lei kila, congelata. Cum s-a cerut zeama (care nu se exista sa nu se existe in casa) si, ulterior, pilaf, am fiert toata gaina, doar cu morcov si ceapa. De ce toata? Pentru ca imi doream de mult sa fierb o gaina intreaga, ca mai citesc prin retete, se fierbe o gaina, eu nu ma indur neam sa fac asa o risipa, dar pentru ca a fost ieftina si pentru ca o sa fac si zeama si pilaf si ce e atzos dau maimutzei, am fiert-o nemilos.

Slide2

Nici acum nu imi dau seama de ce e asa de ieftina, bine parlita, bine curatata, a lasat o zeama splendida, dupa cum puteti vedea. Am gasit o pana roscata, n\banuiesc eu ca sunt gaini ouatoare care nu mai folosesc la ouat, ca nici ca am mai vazut de atunci, daca vedeti si va e dor de o zama de gaina de casa si nu aveti curte si nici nu vreti sa dati 30 de lei pe kilu de gaina de la tarani, va recomand gainile ieftine de la Banat Bun.

In continuarea retetei am adaugat in supa urmatoarele: morcov, ceapa verde, leurda, amestec de legume congelate pentru supa de vita (v-am mai zis de ele, chiar au gust), ardei gras si iute, fasole verde, rosii. Heil kongelator! Partial, o rosie flescaita am avut si pe langa.

Slide3

Dupa ce au fiert toate am pus paste, am acrit cu ultimul cub de zeama de corcoduse si, la final, am pus leustean.

Si scuzati pozele strambe, voiam numai sa va arat ce vesela si frumoasa e.

Slide4

Si acum, ca sa imi completez chart-ul legat de crizele de epilepsie (am vazut ditamai site-urile dedicate care fac asta, putini doctori in lume se intereseaza sau sunt bine informati de atare chestiuni, asa ca musai sa imi tin eu calendarul aici) de care am mai vorbit in articolul cu criza de epilepsie la caini, sa va povestesc.

Din 11 martie nu a mai fost nici o criza, cel putin nu finalizata, azi dimineata la ora 6 s-a declansat una noua. Din fericire, la fel de scurta, din pacate, nu pot face o monitorizare corecta deoarece:

- este imposibil sa stau calare pe caine ca sa nu se loveasca si sa ajung in acelasi timp la siringi si medicamente, sa trag serul si sa fac si injectia;
- fizic nu fac fatza unui animal de 30 de kile in criza, deci obosesc, transpir, tremur, am emotii la fiecare injectie (am aflat ca pot nimeri nu stiu ce nerv in bulan);
- am tras primul diazepam greu pentru ca nu mai aveam siringi noi si nu mi-am dat seama daca i l-am si injectat sau am dat pe langa;
- am tras cat de cat tot diazepamul doi si, idem, nu mi-am dat seama daca l-am injectat sau ba;
- nu am riscat sa omor cainele, deci i-am facut intre zero si doua fiole de diazepam;
- am plusat cu dexametazon, o fiola, ultima, era a mea.

In conditiile de mai sus, cele ce au urmat nu stiu daca sunt din cauza crizei sau medicamentelor administrate anarhic, efectiv imi e aproape imposibil sa tin cainele si sa il injectez. Dar post criza, care a durat sub un minut, a umblat ca beata, semi-constienta cam o ora.

In sensul in care incerca sa se comporte normal (sa ceara de mancare, sa se scuture) dar nu reusea sa se coordoneze, model bambi pe gheata, voia sa se ceara la pishare si tropaia anarhic, drept urmare mi-a fost teama sa o imprastii pe scari si am lasat-o sa se pisha pe ea.

Dupa cam o ora am scos-o afara unde si-a revenit complet cam la o jumatate de ora, intre timp a dat cu capul in gard, in spini, si-a agatat zgarda in tufe, ma rog, din astea de incoerenta de drogata.

Amu ne-am linistit si sper sa nu se repete prea repede, nu am efectiv cum sa tin zeama trasa in siringa ca sa ii fac interventia mai usor. Intre timp am luat siringi si medicamente noi, sa fie.

Mentionez tot pentru mine, ca de doua luni i-am scazut doza de fenobarbital de la 200 la 150mg pe zi in incercarea disperata de a-i proteja ficatul si la ultimele analize dozajul iesise bun, daca se repeta mai des de o luna, e clar ca trebuie marit si bagate pilule de ficatzi in ea la greu plus regim mai drastic.

In aceasta magnifica dezordine de idei, cu supa in bot si speranta in unghii, va dorim rororo.

Slide5