contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Loboda Si Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In weekend a fost cald. Tare cald. Si noi a trebuit sa muncim: gletuit, pus tavane false, smotru, etc, etc. Cum timp de facut mancare n-am avut, am trantit o ciorba racoroasa cu ce verdeturi am gasit prin gradina. Plus un borcan de suc de rosii puse asta toamna. Si am mancat asa, muncitoreste, la botul calului ca nici de pus masa n-am avut timp :P
Ingrediente:
  • 6 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 2 maini (legaturi) cu loboda rosie
  • 2 maini cu spanac tranar
  • 1 borcan suc de rosii
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 4 fire de leustean
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • sare dupa gust
  • lamaie pentru servit

 Mod de pregatire:
  • Toaca separat partea alba si partea verde a cepelor. De la usturoi toaca numai partea alba. Spala bine loboda si spanacul si taie-le bucati. Taie marunt leustenul, patrunjelul si mararul.
  • Incalzeste uleiul intr-o oala de 6 litri si pune usturoiul si partea alba a cepelor. Caleste-le la foc mic. Umple oala 3/4 cu apa si las-o sa fiarba cam 5 minute, pana ceapa si usturoiul sunt moi.
  • Adauga verdeturile (loboda, spanac, cozile verzi de ceapa) si sucul de rosii. Fierbe inca 3-5 minute, sa se inmoaie toate legumele. Cu un minut inainte de a inchide focul, pune ierburile aromate (leustean, patrunjel, marar). Potriveste de sare.
  • Ciorba se poate manca atat calda, cat si rece. Se serveste cu putina zeama de lamaie. A doua zi e si mai buna.

Voi trimite reteta aceasta si provocarii "Dulce Romanie" din luna mai 2012, pentru care Andreea a ales ca tema spanacul.