contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Perisoare Ca La Mama Acasa

articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciorba de perisoare

Ai nevoie de:

- 1 kg. carne de porc tocata;

- 2 linguri orez;

- 4 cepe;

- 4 morcovi;

- 1 l. zeama de varza;

- 1 ceasca de sos tomat;

- 2-3 linguri faina;

- ulei pentru calit;

- 3 oua;

- sare, piper, patrunjel.

Speli orezul; cureti, speli si toci legumele. Intr-o oala mai mare pui apa la fiert (8 litri – oala standard a mamei pentru cand suntem toti acasa :) ). Pui legumele la fiert, mai putin o ceapa, pe care o pastrezi pentru compozitia perisoarelor.

Intre timp pregatesti perisoarele: calesti ceapa si o lingura de orez si le adaugi peste carnea tocata. Potrivesti de sare si piper si adaugi un ou, ca sa se lege. Amesteci bine si formezi perisoarele pe care le treci prin faina.

Verifici legumele si daca sunt pe jumatate fierte poti adauga perisoarele si lingura de orez la fiert. Lasi sa fiarba 20-30 de minute (pana cand perisoarele se ridica la suprafata) si adaugi sosul tomat si zeama de varza. Lasi sa fiarba inca 10 minute, potrivesti de sare si piper, daca e nevoie mai adaugi apa, lasi sa dea doua clocote si opresti focul. Bati 2 oua, toci patrunjelul si le adaugi in ciorba fierbinte.

O poti servi simpla sau cu smantana si un ardei iute.

Pofta buna!


Articol recomandat de anamariatrimbitas.ro