contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Perisoare … Oare …. Oare …. Oare?

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Era musai, facui ciorba, intre timp ma dadui si pe net si pe telefoane si, ei bine, da, vreau sa va spun niste povesti, numai ca trebuie sa ma credeti pe cuvant.

Cea mai tare furaciune internauta in blogosfera culinara (nu, nu e romaneasca si nu gasesc sa ma tai link-ul, de aia zic sa ma credeti). Nu copy/paste nene, facuta poza la poze profi din reviste.

Ca sa va zic chestii cu spiritul, ingerasii, anul si mirosul cozonacilor, va zic acum pe bune: pe buda citesc. De obicei umoristi romani, San Antonio, carti despre crime celebre (Paul Stefanescu), rar istorie, etologie sau, fireste, reviste cu potoale.

Le iau la plici, am o pasiune pentru Subito Pronto.

Acum cateva zile cum ma dau eu pe blogo vad o reteta draguta (na, ulmea coincidentei), azi pe buda iau la plezneala un numar de revista Subito Pronto din 2004. Tralala, copiata poza, deci s-a trecut la sfere inalte, oamenii nu mai fura de pe net, fura poze facute profi in reviste, le fotosopeaza si le pun pe bloage ca si cum le-ar fi gatit. Repet, ma credeti pe cuvant, ca anul asta un mai am vreme sa va forenzicshi d’aia ca fetili destepte.

No, amu si reteta de azi. S-a terminat zama, la noi in casa nu se traieste fara zama, facui zama.

Daca radeti de poze, va zbarg, lasa ca or fi si altele mai bune. Ciorba, bestiala, dar cireasa de pe tort a fost maduva din osul cainelui.

No bun, in rest, cum stiti, zama de carne la kukta, legumele nabusite, fifti fifti (suna un prieten si nu intreba publicul) cu potaia.

Perisoarele le-am facut din umplutura de sarmale plus ceva pesmet si ou. SI am pus si un cartof de care am uitat cu orele pana a fiert vaca si osul, dar s-a pastrat rezon. Am acrit cu zeama de varza si am pus leustean uscat, ca din ala am gasit.

A, daac nu intelegeti nimi din reteta, fiti consolati de mici sau mari, e buna, pe cuvant de pionier si de colocatar acre a balotat doua blide.

Eu am avut chef nebun de fasole cu muraciuni, nema fasole, asa ca … traiasca Mega. Apropos, omor in magazine zilele astea, mega inca rezista.

De final de an, bomboana pe coliva, aici nu se pune, ca a migrat deja din arcada pe juma’ de fatza, acum doua zile eram chiar sexy, machiata ca o artizda de mana a doua, ieri, iaca belea. Care rade ii dau un spitz in popou sa mearga la trap juma’ de zi.

Azi s-a deschis ochiul, s-a mai deplasat bubaciunea, sa vedem ce si cum, zic specialistii ca 9-10 zile si gata. Avem trei la activ, ne vedem la anu, cu sau fara masca, sa imi traiti. A, da, rororo. (ps: mama nu te speria ca trece, stii ca avui si mai grave, da?)

edit: va rog eu mult, scoateti telefonul meu din lista telefonului dvs, daca mai primesc mesaje cu crengute de brad si minunea intamplarii, fac cu nervii, I have enough friends (copy nocturna).