contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Perisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente pentru perisoare:
  • 300 g carne tocata de porc sau amestec porc cu vita
  • 1/2 ceasca  orez
  • marar - o lingura
  • cimbru - 1/2 lingura
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 oua
  • sare - o lingurita
  • pesmet - o lingura
  • faina - 1/2 cana
Ingrediente pentru ciorba:
  • ulei - 2 linguri
  • taietei - dupa plac
  • patrunjel - o lingura
  • 1 telina - rasa mare
  • 1 pastarnac - ras mare
  • 1-2 morcovi in functie de marime - rasi mare
  • o cana de zeama de varza (pentru acreala mai putem folosi bors, sare de lamaie sau zeama de la o lamaie stoarsa)
  • o lingura de bulion
  • sare - in cazul in care nu se foloseste zeama de varza

Intr-un vas amestecam ingredientele pentru perisoare, mai putin faina. Luam cu o lingura din compozitie si o punem in faina, cu care formam perisoarele si le asezam pe o farfurie, vor iesi aproximativ 20 de mingiute.
Dupa ce sunt gata perisoarele, punem 2 linguri de ulei intr-o oala mai mare de 2,5 l si calim legumele 3 minute la foc mic, avand grija sa nu se arda. Stingem cu 2 l de apa, dam focul mare si asteptam sa inceapa sa clocoteasca.
 In acest moment , reducem focul, adaugam perisoarele si lingura de bulion. Acoperim oala si lasam sa fiarba 30 minute. Dupa acest timp punem o cana de zeama de varza. Daca nu avem zeama de varza, putem pune 2 cuburi de bors, bors la sticla, zeama de la o lamaie stoarsa sau chiar sare de lamaie (Aici trebuie avut mare grija deoarece este concentrat si pentru a nu gresi este bine sa dizolvam intai in putin apa. Daca nu dizolvam si punem direct sarea de lamaie in ciorba, putem sa ne inselam, sa credem ca nu este suficient de acra, deoarece sarea nu s-a dizolvat complet si atunci sa fim tentate sa mai punem) .
Se mai lasa la fiert 10 minute la foc mediu, se adauga taieteii (optional), care mai fierb 2 minute si patrunjelul taiat marunt.
Si asa ciorba e gata! Pofta buna!