contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Perisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

E frig si ploua, vreme bacoviana, chiar de e mijlocul lunii mai. Si ce poate fi mai bun decat sa-ti incalzesti sufletul cu o lingura de zeama dogoritoare? Asa ca o ciorba strasnica, acrita cu bors de putina e mai mult decat binevenit. Deci azi servim Ciorba de perisoare!

Ciorba de perisoare

Ingrediente pentru reteta de Ciorba de perisoare

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras rosu sau verde
  • 1 patrunjel radacina
  • o mana de mazare
  • o mana de pastai galbene taiate bucati
  • 1 felie de telina
  • 1 sfecla rosie mica
  • 100-150 ml suc de rosii
  • 1/2 legatura patrunjel frunze
  • cateva frunze de leustean
  • ulei
  • sare
  • bors

pentru perisoare:

  • 300 gr carne tocata
  • 70-80 gr orez
  • 1 ou
  • un varf de cutit nucsoara
  • sare

Mod de preparare pentru reteta de Ciorba de perisoare

Pentru a pregati perisoarele, amestecati toate ingredientele, avand grija ca orezul sa fie perfect uscat, iar carnea trecuta prin masina de tocat. Cu mainile umede formati mici bile din aceasta compozitite de carne, de marimea unei nuci mici. Lasati-le pe un blat acoperite cu o folie alimentara sau le faceti in timp ce fierb legumele pentru ciorba.

In cratita in care veti prepara ciorba de perisoare puneti cateva linguri de ulei, adaugati ceapa tocata marunt si caliti usor. Adaugati apoi toate radacinoasele (telina, morcov, patrunjel radacina) taiate marunt si caliti-le usor. Adaugati repejor mazarea si ardeiul gras tocat, sucul de rosii si apoi stingeti cu apa. Acoperiti cu un capac, nu inchideti de tot, dati focul la moderat si fierbeti cam o ora. Apoi adaugati sflecla rosie data pe razatoarea mare si incet incet adaugati perisoarele. Lasati sa fiarba inca 15-20 minute, la foc molcom, dupa care adaugati verdeata tocata marunt. Apoi puneti borsul sau acriti cu ce va place sau cum e prin partile voastre. La noi in Moldova se foloseste bors de putina, asa ca noi numai din asta folosim. Sic!

Trageti de pe foc, presarati putin patrunjel verde tocat si serviti ciorba de perisoare cu smantana, ardei iute si un strop de paine. S-aveti zile fericite!

Pofta buna la ciorba de perisoare!

Ciorba de perisoare

Acest articol Ciorba de perisoare apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.