contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Peste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

   Ciorba de peste este o ciorba usor de facut, usor de digerat dar extrem de gustoasa pentru cei care plac acest gen de carne. Ideal ar fi sa avem doua-trei feluri de peste, ca la o adevarata ciorba pescareasca dar cum nu avem Delta acasa merge de minune si cu un singur fel. Cel mai adesea eu folosesc crapul si fitofagul de la care folosesc capul, coada, eventual sira spinarii dupa ce am scos cele doua bucati de file.
Ingrediente:

-un kg peste,
-o ceapa mare,
-un morcov,
-o  radacina mica de pastarnac,
-o  radacina mica de telina,
-2-3 rosii bine coapte (sau din bulion),
-o cescuta de orez,
-2 linguri ulei,
-sare,
-zeama de varza (bors, otet, zeama de lamaie),
-patrunjel verde,

Preparare:

    Se curata in primul rand pestele de solzi, intestine, branhii, se spala bine si se taie in bucati potrivite.
    Zarzavatul se curata, se spala dupa care se toaca foarte marunt sau se da prin razatoarea mare si  se pune la innabusit in cele doa linguri de ulei si cateva de apa. Cand s-a inmuiat putin se adauga cca 3 litri de apa si se lasa sa fiarba 10-15 min .
   Se pun apoi rosiile tocate sau date si ele pe razatoare si zeama de varza, dupa gust. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga orezul spalat apoi bucatile de peste si se lasa sa fiarba la foc mic inca vreo 10-15 mim, nu mai mult pentru ca pestele sa nu se sfarame.
   Se inchide focul si se drege cu o mana de patrunjel verde tocat marunt.
   Dupa cum va spuneam, simpla si delicioasa aceasta ciorba de peste facuta special parca sa va delecteze simturile...