contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Pipote A La Grec

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

  • 500 g pipote de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o radacina mica de patrunjel
  • telina
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • patrunjel verde
  • sare,vegeta,piper alb
  • 500 ml bors

PREPARARE:

Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa  sa  fiarba.
Adunam din cand in cand spuma.
Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa,
pastarnacul si telina – toate  tocate cuburi mici.
Separat, fierbem borsul si il spumam.
Il adaugam in oala atunci cand carnea si legumele sunt fierte.
Adaugam dupa gust:  sare,vegeta si piper.
Intr-un bol amestecam smantana cu usturoiul pisat si galbenusurile.
Peste ele punem un polonic cu ciorba fierbinte si apoi punem amestecul in oala.
Mai lasam sa dea un clocot doua si oprim focul.
Adaugam la sfarsit si patrunjelul tocat marunt.

Servim ciorbica fierbinte,cu smantana si usturoi alaturi.
Astfel pregatita, ciorba de pipote a la grec,
va avea un gust apropiat de ciorba de burta.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com