contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Pui Cu Agurida

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

                       

In zona Munteniei ,vara, se obisnuieste  ,ca ciorbica sa fie acrita cu agurida ,primavara cu corcoduse si prune verzi ,iar cu bors in restul anului. Cine pleaca din Muntenia spre alte zone sau meleaguri, sigur duce dorul ciorbelor acre! 
Pentru ca este vara si agurida este tocmai buna ,pica tocmai bine o ciorbica de pui , delicioasa, cu un gust aparte .
Pentru necunoscatori, agurida – inseamna strugurii verzi,
inca necopti , care sunt foarte acri.

INGREDIENTE:

  • 1 pui mai mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 buc. telina mica
  • 1 ceapa
  • paste fainoase scurte
  • 3-4 rosii
  • sare, vegeta
  • patrunjel, leustean
  • agurida

PREPARARE:

Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici
si se pune la fiert in apa cu sare.
Se spumeaza.
Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul,
ceapa, toate tocate in cuburi mici, si  morcovii taiati rondele.
Dupa 15-20 minute de fierbere ,se adauga pastele si
rosiile decojite si tocate marunt.

Agurida se pune intr-un vas si se paseaza bine.
Pasta obtinuta se strecoara si cu ea se acreste ciorbica.

Se potriveste gustul cu sare, vegeta.
Se mai da un clocot si se opreste focul.
Se adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
 

                        



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com