contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Pui Cu Fasole Verde Si Pilaf

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Intai de toate, hai noroc!

Incep cu obisnuitul: nu va speriati de poze, au caracter informativ si bucurestenii stiu ce bezna e afara. Apoi da, nu a inventat nimeni roata, supa plus pilaf din pui (plus multe altele pe langa) sunt ceva obisnuit. Eu vreau sa va arat cum le fac in paralel cand nu am de gand sa murdaresc vase mai deloc si la final sa ramana bucataria bec.

Ma rog, daca mai aveam bec in bucatarie poate ieseau si pozele, dar canci.

Toata povestea de fapt a plecat cand am facut mancarea Casandrei, respectuv legume, supa, orez, ca de obicei, mmm bun, da’ nu are sare.

Si pe urma cunoscuta poezie: noi vrem pilaf. Mai aveam un pui in congelator, de mancare ioc, lene, berechet, hai sa fac supa/ciorba (nu ma hotarasem inca) si pilaf.

Cand le fac in paralel incep cu baza: puiul, transat, parlit, spalat, gata de atac (pieptul asteapta pana maine sa il fac junk) si legume taiate cubulete, in cazul acesta ardei iute, kapia copt, ceapa, morcov, telina.

Am pus “cazaturile” de pui la fiert cu o jumatate de lamaie taiata bucati, fara coaja. Lamaia, nu puiul. Legumele le-am pus la inabusit in cratita batraneasca apoi le-am dat incolo.

Asadar avem deoparte supa si legumele, de alta deja pregatim ciorba (am fiert fasole verde la kukta) si pilaful (am fript pulpele si aripile de pui).

Tii, mama ei de jucarie, ce gri burlac pre zeama, era galbioara bine de tot.

Acum finalizam:

- pilaf: am amestecat jumatate din cantitatea de legume, puiul fript, o parte de orez si trei de supa, marar, sare si peper si am dat la cuptor;

- ciorba: tinand cont ca toate sunt deja fierte doar am amestecat supa, carnea de pe “cazaturile” de pui, fasolea verde cu tot cu apa in care a fiert, am dat un clocot si am acrit cu zeama de varza.

Mergea cu leustean, nu am avut, am pus patrunjel. Deci, felul unu:

felul doi, orezul nu era bun, am tot luat pt potaie si mie am uitat sa imi iau (deja am iesit pe geam sa mai prind nitica lumina, ciuciu):

Ciorba ca ciorba, voiam sa pozez pilaful azi, mai pe lumina, ce a ramas din prima portie a ramas si din cratita.

Eu de fapt poza cu osul o facusem ca sa vedeti burnita nenorocita din spate, nici macar aia nu am prins-o ca lumea :D noi sa fim sanatosi. rororo