contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba De Varza Verde

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In ultimele luni am c-am pus ceva pe osisoare si m-am gindit ca o ciorba de varza ar prinde bine din cind in cind si citeva zile la rind.
Dar din pacate reteta unei Ciorbe de varza pentru slabit, nu-mi place deloc si nici nu mai imi doresc ca dieta sa fie turbo, ci mai bine incet dar sigur
Asa ca la acesta ciorba care este zic eu destul de dietetica , am adougat carne macra de porc afumata,fara grasime.Si a primit ciorbita mea un gust f. bun si si greutatea se micsoreza.De aceea saptamina viitoare o sa-mi fac o oala mult mai mare, ca vad ca imi place
INGREDIENTE:
- varza verde ca 800g-1 kg
- 4-5ls ulei vegetal
- 2-3 cepe
- 1-2 ardei
- radacina de morcov, patrunjel, telina
- ca. 200g Kassler -carne de porc afumata
- ca.500g rosii din conserva/pasate...bulion
- marat+cimbru(proaspat/congelat/uscat...)
- sare+piper
- 1 cub de supa Maggi/Knorr...Vegeta..
MOD PREPARARE:
Varza se taie sub forma de fidea/taietei.Ceapa se curata si se taie marunt.
Radacinoasele se curata si la fel se taie cubulete.Ardeiul/-ii se spala si taie marunt.
Carnea afumata se taie si ea in cubulete.
Intr-o oala se incinge uleiul sise prajeste carnita pina prinde putina culoare.
Se adaoga ceapa care la fel s eprajeste pina prind eputin culoare.Se adaoga ardeiul si radacinoasele si totul se amesteca bine.
In continuare se adaoga taietii din varza , se presara cu sare si se amesteca energic sa nu se prinda de fundul oalei , in asa fel incit varza sa se inmoaie si totul sa fie bine amestecat.
Se adaoga apa atita cit sa treaca peste varza, cubul de supa, marar, cimbru si piper.Se lasa totul sa foarba la foc domol sub capac si cind varza este fiarta se adaoga rosiile din conserva/suc de rosi/bulioni...fiecare ce are, se amesteca si se degusteaza.eventual se mai condimenteaza si se adaoga ceva miroodenii dupa gust, se mai lasa sa dea citeva clocote si gata este ciorbita.
Se serveste ca atare, sau linga piine alba proaspata si cu cite o caciulita buna de smintina si presarata cu verdeturi.

Pofta buna!

Va ureaza Laura S.


http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com