contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

CiorbĂ De VitĂ Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am mâncat așa ceva la Budapesta. E foarte bună!

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza 1)
- 500 gr de pulpă de mânzat
- 400 gr de ciuperci
- 3 morcovi
- o ceapă
- 2 ouă
- lămâie
- 200 ml de lapte
- 200 ml de smântână lichidă
- pătrunjel
- sare, piper

Plan de lucru:
- tăiem carnea fâșii subțiri și o punem la fiert în apă cu puțin ulei (poza 2)
- tăiem ciupercile, tocăm ceapa și morcovul (poza 3)
- adăugăm ceapa și morcovul în apa în care fierbe carnea (pozele 4 și 5)
- între timp, în altă oală, fierbem ciupercile (poza 6). După ce au fiert, le scurgem (poza 7) și punem în ciorbă (poza 8 )
- presărăm pătrunjelul tocat mărun (poza 9)
- când carnea și legumele sunt fierte, oprim focul și așteptăm trei minute, timp în care, într-un castron, batem două gălbenușuri de ou și diluăm cu laptele. Adăugăm apoi smântâna lichidă și zeama de la jumătate de lămâie
- luăm un polonic de ciorbă și adăugăm treptat în sosul de smântână, ca să îl aducem la temperatura ciorbei  Repetăm procedeul cu încă 2-3 polonice. Amestecăm bine și turnăm amestecul în oală (pozele 10 și 11)
- poftă bună! (poza 12)

Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

ciorba de vita cu ciuperci 1 ciorba de vita cu ciuperci 2 ciorba de vita cu ciuperci 3 ciorba de vita cu ciuperci 4 ciorba de vita cu ciuperci 5 ciorba de vita cu ciuperci 6 ciorba de vita cu ciuperci 7 ciorba de vita cu ciuperci 8 ciorba de vita cu ciuperci 9 ciorba de vita cu ciuperci 10 ciorba de vita cu ciuperci 11 ciorba de vita cu ciuperci 12
Filed under: B. Supe/Ciorbe

Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com