contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Taraneasca De Gaina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

De ce taraneasca? Habar nu am dar ma intriga discriminarea asta care apare si in reclame, taranesc, ca la tara. Adica noi la bloc mancam si gatim naspa. Daca ai si o vila in oras, uo. N-am asa ca am scapat. Deci e taraneasca fiindca seamana la gust cu una de o mancai eu pe undeva prin comuna Balteni si fiindca gaina e de curte.

Inainte, sa prezentam, cum facem si pe Culinar, seria Playboi, ce anume din oratanie a ajuns in oala.

Cred ca nu am mai mancat zama cu oua in ea de cand a intarcat balaia sau de cand a tras Mutu prima liniutza.

Ingredientele nu-s toate in poza asa ca fac un rezumat, ca am dres ciorba abia a doua zi cand am venit din deplasare. Asadar: carne si organe de gaina, ceapa, morcov, telina, ardei gras, pasta de ardei, cartofi, oua, smantana, zeama de varza, leustean.

Si am facut si o poza cu strelicii intacti, numai de la gaina fiarta.

Cum se face? Procidiment d’ala sau cum ii zice? Ca orice zama, am fiert intai carnea, in nitica grasime adunata de pe supa am inabusit nitel legumele si pasta de ardei, am pus si cartofii si am dat totul la fiert, am stins focul, am plecat de-acasa.

Am venit acasa, am pus iar pe foc, i-am adaugat zeama de varza, ou batut cu smantana, zdrente, la final leustean verde si gata.

Strelicii pentru Puiu.

Am uitat sa mentionez ca mi-am amintit si cand am dres-o am aruncat si o mana de fulgi de ardei iute, dupa care mi-am dus ganditoare mana la ochi, ceea ce a fost foarte grav.

Din pacate am fugit in deplasare brusc si nu luai aparatul sa va arat gratare si catei dar pot sa va arat cumparaturi de la grecul de la Domino. Preturile nu le-am retinut dar mici nu sunt, insa totul e foarte bun. Plus ca sponsorizarea a fost din pensia babacului ca noi am ramas nitel in urma cu fondurile.

Sardine in ulei picant, tarama, iaurt, Halloumi si un babic de exceptie.

La babic va arat si eticheta, este picant, uscat, bun ca ala facut de bunicu’. Nu inteleg de ce mama ei de viata i-au pus si conservant, ca tinea si fara, io asa tin minte de la tara.

Si daca am plangeam de nesomn si apropos de intarcat balaia, sa vedeti cum e cu intarcatul Casandrei si asta e asa, o poza la plici, de obicei e din cap pana in coada numai haleala.

hard roc aleluia (muzica nu punem azi ca n-am chef sa o pun pe aia cu oooo viata mea)



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com