contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cipsuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta e dupa ciufulici zapacita de la Paprika, Anne Burrell, cand ii aflu link-ul, ca ea da si cantitati, o sa editez, eu am facut la ochi cartofii astia „murati” si da, ies niste chipsuri excelente.

Slide1

Reteta (dupa care ca la orice blog culinar va mai arat traznai) e asa, se face o saramura cu otet, eu am facut dupa gust, cum ziceam, cand gasesc link il pun sa vedeti cantitati, adica, am pus cam in 500ml de apa o lingurita de sare si cam trei linguri de otet, plus doua de zahar.

Cartofii se taie in forma dorita, de mana, mandolina sau de ce vrea muschiul vostru, se pun in marinata si se lasa la rece, ea zice peste noapte, eu am inceput sa ii testez dupa doua ore.

Prima oara i-am prajit dupa cum se vede mai sus, mai crocanti, a doua oara i-am lasat mai putin, ies tot crocanti, depinde cum ii taiati.

Slide2

Pentru ca dintr-un cartof ies o droaie, pentru ca lene, pentru ca am gasit ficatei la 50% reducere, ce mi-a ramas am pus la cuptor, ei se inmoaie in marinata, la prajit devin crocanti, la cuptor, moi, dar buni, asa ca am facut „mini saorma” din cartof cu ficatel si sos de usturoi cu smantana si busuioc. Bun.

Slide3

Slide4

Slide5

Am obosit de atata scris asa ca am luat o gustarica :D

Slide6

Slide7

Si acum distractie, din rest in rest, mi-a ramas sos de usturoi, asa ca am copt cartofi.

Slide8

Dar mi-a ramas si cartof copt, pe care l-am prajit si pentru ca mai era si putin sos l-am si umplut cu fasole verde si sfecla, ca si alea erau ramase.

Slide9

Si pentru ca prinsesem gustul, plus ca ramasese fasole verde din borcanel, un soi de supa rece din suc de rosii, cipsuri de cartof si dovlecel, rosii de gradina, perle de branza,fasole verde cu smantana si usturoi si ce mai e pe acolo, daca nu era smantana era chiar vegan, ptiu.

Slide10

Slide11

Cand gasesc link-ul cu cantitatile la cipsuri, va dau, eu v-am zis cum am facut eu si ies misto de tot, foarte misto.

rororo