contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciulama De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

1 catel de usturoi, 1 lingura cu varf de faina, 400ml lapte, 1-2 linguri smantana, patrunjel si marar verde, sare, piper



Ciulama de ciupercute cu mamaliguta… o bunatate. Mama mai face si ciulama de pui care e si ea extraordinar de buna. Astazi insa e randul celei de ciupercute…

Stateam eu asa si ma gandeam in timp ce o preparam… ce-a fost mai intai: ciulamaua bunicii sau sosul frantuzesc Bechamel? Nu am gasit inca raspuns, insa cele doua se aseamana destul de mult nu credeti?

Timp: 30min

Portii: 2


Mod de preparare:

Incingem untul sau uleiul intr-o craticioara si calim ceapa taiata marunt.

IMG_6622

Spalam ciupercutele si le taiem felii. Eu nu le curat de pielita, chiar nu are rost daca sunt proaspete si fragede.

IMG_6621

Le adaugam si pe ele la calit peste ceapa.

IMG_6626

Mmm ce frumoase sunt, le-as manca si crude.

IMG_6627

Dupa cateva minute adaugam faina si luam de foc. Turnam cate putin lapte pana se desface faina fara sa ramana cocoloase si punem din nou craticioara pe foc la minim.

IMG_6630

Turnam laptele cate putin si amestecam continuu. Lasam sa dea in cateva clocote la foc mic (continuam sa amestecam) si ciulamaua e gata.

IMG_6631

Presaram verdeata tocata, potrivim de sare si piper si adaugam smantana dupa gust.

IMG_6633

Servim calduta cu mamaliga, o bunatate!

IMG_6635

Pofta buna sa aveti!

 

 

Reteta recomandate de ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com