contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Pleurotus Gratinate Cu Parmezan Si Nuci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai demult cumpărasem din curiozitate ciuperci Pleurotus. Voiam să văd ce gust au, cum se prepară. Bucăţile mai mari le-am făcut pané, iar pe restul le-am sotat a doua zi. Nu prea m-au încântat nici unele nici altele şi ani de zile după aceea m-am limitat la champignon, shiitake şi alte ciuperci de cultură. Luna trecută am fost într-un restaurant italian, iar pe cartea de bucate aveau Pleurotus gratinate cu parmezan şi nuci. Mi-am zis să le mai dau o şansă şi nu am regretat deloc, nici măcar faptul că porţia era imensă pentru un antreu şi a trebuit să renunţ la desert. Ieri voiam să gătesc de fapt o supă, însă când am văzut ciupercile Pleurotus pe raft, am schimbat meniul instantaneu.

Austernpilze gratiniert (8)a 

Ciuperci Pleurotus gratinate cu parmezan şi nuci

Ingrediente pentru 2 porţii:
300 gr. ciuperci Pleurotus
100 gr. parmezan răzuit (pe răzătoarea mică)
20 gr. pesmet
1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt
sâmburi de nucă
rucola
puţin ulei de măsline
eventual puţin oţet balsamic
sare
piper

Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la aprox. 190-200°C.

Se curăţă ciupercile cu o perie sau cu un şerveţel de bucătărie (nu se foloseşte apă!).

Se iau două farfurii rezistente la temperaturi înalte, sau o tavă de cuptor se tapetează cu hârtie de copt. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se aşează ciupercile una lângă alta în mijlocul farfuriilor, sau pe tavă.

Se amestecă parmezanul cu pesmetul şi pătrunjelul şi apoi se presară peste ciuperci. Trebuie să fie bine acoperite. Se presară apoi sâmburii de nucă tocaţi în bucăţele nu prea mici. Se dă tava/farfuriile la cuptor până când crusta devine aurie.

Între timp se spală rucola şi se stoarce de apă. Se pregăteşte un amestec de ulei de măsline cu oţel balsamic, sare şi piper. Se amestecă rucola cu dressingul.

Se scot ciupercile. Dacă s-au copt pe tavă, acestea se vor lua cu grijă cu o paletă şi se aşează pe farfurie una lângă alta. Peste ciuperci se pune salată şi se serveşte.

Austernpilze gratiniert (2)a

 


Articol recomandat de a-bis-z.blogspot.com