contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Sote Cu Jambon Afumat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

ciuperci sote cu jambon 8

Din piata luam ciuperci si le sotam,
Jambon si ceapa mai adaugam,
Energic, la foc iute-amestecam
Prea multa vorba… haideti sa mancam!

Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1)
- 100 gr jambon afumat
- 600 gr ciuperci
- 1 ceapa (tocata marunt)
- 5 catei de usturoi
- sare, piper
- 1 lingura unt (pt calit)
- 100 ml de vin alb

Plan de lucru:
- Spalam ciupercile bine , apoi le taiem pe jumatate longitudinal (poza 2). Le aruncam in apa clocotita si le lasam 5 minute pe foc (poza 3), apoi le punem la scurs.
- Taiem fasii jambonul (poza 4). Calim ceapa in unt (poza 5), iar cand se rumeneste putin adaugam ciupercile (poza 6). Lasam pe foc iute aproximativ 5 minute, amestecand energic in continuu. Condimentam (sare, piper, usturoi zdrobit). Adaugam jambonul maruntit (poza 7). Mai lasam 5 minute la flacara mare, amestecand. Cu 2-3 minute inainte sa luam de pe foc, turnam vinul
- Se poate folosi pe post de garnitura sau ca fel principal de mancare.
- Pofta buna! (poza 8 )

Timp de preparare: 30 minute
Pret: 4.5 lei/portie  (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)

ciuperci sote cu jambon 1 ciuperci sote cu jambon 2 ciuperci sote cu jambon 3 ciuperci sote cu jambon 4 ciuperci sote cu jambon 5 ciuperci sote cu jambon 6 ciuperci sote cu jambon 7 ciuperci sote cu jambon 8
Filed under: A5. Preparate din porc&vita