contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Umplute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Ciuperci albe proaspete 1 kg
Ceapa alba 2 buc
Ardei gras 1 buc
Gogosar proaspat 1 buc
Branza vegetala 100 g (de preferat să folosiţi tofu afumat)
Ulei de floarea soarelui 4 linguri
Amestec verdeata (ceapa,marar, patrunjel) 1 legătură
Mod de preparare:
Spalati si curatati ciupercile – le scoateti coditele si le puneti separat. Ciupercile se aranjeaza intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Ceapa, ardeiul si gogosarul se curata si se spala. Se taie toate legumele cubulete marunte si se pun intr-o tigaie cu un pahar de apa si 2 linguri de ulei. Puneti pe foc, acoperiti cu capac si amestecati periodic pana legumele se inmoaie foarte bine. Coditele de la ciuperci se taie marunt si se adauga peste legumele inmuiate bine, amestecati si mai lasati 5 min pe foc mediu. Brânza vegetală se taie cubulete mici si se adauga la legume. Verdeata se taie marunt si se adauga la compozitia de legume si brânză. Puneti sare dupa gust, amestecati bine si stingeti focul. Cu o lingurita umpleti ciupercile, le puneti la cuptor 40-50 de min. Dupa ce le scoateti din cuptor şi înaint ede a le servi puteţi să mai radeţi puţină brânză peste ele, cel mai bine sa le serviti calde, chiar dacă si reci sunt destul de bune. Se pot servi ca fel principal de mancare sau ca şi garnitura de legume.
Poftă mare!
Notă:
Ce este brânza tofu şi cum se poate prepara ea acasă este foarte simplu deoarece pentru a fabrica tofu, va trebui să adăugaţi laptelui de soia un coagulant ( sare sau un ingredient acid ) care îl va face să se închege . Nigari, convine perfect , şi este utilizat cel mai des. Şi alţi coagulanţi sunt posibili : clorură de magneziu (extract din nigari), clorură de calciu, sulfat de calciu (circa 8 linguriţe), sulfat de magneziu (sare de epsomită), oţet (din cidru, de ex.) (circa 12 linguriţe), suc de lămâie (galbenă sau verde) (circa 12 linguriţe). Tofu nu conţine gluten.