contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuspais (tuspais) De Dovlecei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
.

Ciuspaisul (eu asa il stiu :P), este o mancarica delicioasa din dovlecei, cu muuuult marar, pe care de un timp incoace a inceput si Bogdi sa o savureze ;)
...mai ales langa o portie de cartofi "la duba" si ceva carnita :D
Va servesc cu mare drag si pe voi, dar numai daca imi promiteti ca il veti incerca :))))
Ingrediente:
- 1 dovlecel mare sau 2 potriviti
- 1 lingura sare
- 1 ceapa mare
- 1 ceasca (de cafea) cu lapte
- 2 linguri faina
- 1, 2 lingurite otet
- 1 lingurita zahar
- sare, piper dupa gust
- 1 legatura marar

Mod de preparare:
Se curata dovlecelul de coaja, se taie in jumatate pe lungime; se curata de seminte (daca e nevoie) si se da pe razatoarea mare. Se sareaza (lingura sa fie rasa) si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se caleste in ulei fierbinte pana devine lucioasa.
Se adauga dovlecelul bine scurs si se amesteca bine. Se mai lasa la calit timp de cateva minute, dupa care se presara cu faina; se amesteca bine si se adauga laptele. Se lasa la calit, la foc moale, cu capac, pana cand se inmoaie dovlecelul. Se adauga sare si piper dupa gust, si-un pic de apa (cateva linguri), din cand in cand, pana e gata.
Se toaca mararul si se adauga mancarii; se mai lasa sa dea cateva clocote, se adauga otetul si lingurita de zahar si se da deoparte. Se serveste langa carne, cartofi...orice va place :P
Se poate manca si ca fel unic, cu paine proaspata si-o lingura de smantana, fiind foarte gustoasa!!!!!!!!!! ;)
P.S. Daca nu va place mararul in mancare (eu il ador :D), adaugati in locul lui 1, 2 catei de usturoi, sau daca totusi va place, dar nu vreti sa-l vedeti desirat pe-acolo :P, legati-l cu ata si lasati-l la dinstuit impreuna cu dovlecelul, dupa care il scoateti, si toata lumea e fericita :)))