contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clafoutis Cu Banane Si Pyroflam

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket
De curand am descoperit vasele Pyroflam si de atunci tot visez ce fain ar fi..., cum ar fi..., ce-as gati in aceste vase deosebite. Daca nu stiti despre ce vorbesc, am sa vad cateva detalii legate de avantajele unice ale acestei game, descoperite cu ajutorul real,- Hypermarket. Si va mai spun ca aceste vase sint acum disponibile acum intr-o promotie speciala in magazinele real,- Hypermarket. 









Descriere 
Aceasta extraordinara gama Pyroflam® pe care v-o oferim este dezvoltata si produsa de compania franceza Arc International. 
Sunt recunoscuti in intreaga lume datorita varietatii produselor lor pentru uz casnic si gastronomic. 
De zeci de ani aceasta companie si-a dezvoltat o prezenta stabila pe piata pentru produsele sale. 
Produsele oferite de Pyroflam® sunt recunoscute in mod special pentru versatilitatea utilizarii. In plus, nu au un aspect similar cu cratitele si tigaile obisnuite folosite in bucatarie. 
De asemenea sunt foarte usor de curatat datorita materialului special din care sunt produse. Initial rezultatul unor experimente realizate de NASA, vitroceramica a fost dezvoltata ulterior de Arc International pentru intrebuintarea in bucatarie si alaturi de nutrienti. 


Caracteristici 
Rezistenta termica cu 70% mai mare decat cea a produselor traditionale din sticla 
Suprafata dura, igienica si neporoasa 
Produsele Pyroflam® din vitroceramica sunt garantate sa tolereze fluctuatii de temperatura de pana la 450°C 
Capace din sticla transparente si cosul de gatire la abur din borosilicat tolereaza puternice fluctuatii de temperatura de pana la 180°C 
Garantia Vitro-Ceramic® de 25 de ani 


Beneficii 
Pyroflam® poate fi folosit pe/in orice produse electrocasnice de bucatarie (cu exceptia celor cu inductie) 
Pyroflam® nu se ciobeste, zgarie sau deformeaza 
Pyroflam® nu se pateaza si nu retine mirosuri 
Pyroflam® isi pastreaza aspectul de nou 
Pyroflam® arata bine pe orice masa si la orice ocazie 
Permite urmarirea stadiului de gatire 
Dovada a calitatii 


Vasul care poate sta oriunde
  • In congelator
  • Pe aragaz
  • In cuptor
  • Pe masa
  • In frigider
  • In cuptorul cu microunde
  • In masina de spalat vase

Partile transparente de sticla 
Capacul de sticla si cosul de abur Pyroflam® sunt realizate din sticla borosilicat de calitate superioara 
Rezistenta mare la caldura de pana la 300°C 
Rezistenta la pete 
Nu se pateaza si nu retine mirosuri 


Garantate 25 de ani 
Produsele Pyroflam® din vitroceramica sunt garantate ca in uzul casnic zilnic sa isi pastreze forma (intre -40°C si +800°C) si sa tolereze fluctuatii de temperatura (pana la 450°C) timp de 25 de ani de la data achizitionarii. Partile transparente din sticla borosilitcat au garantie de 10 ani in conditiile folosirii zilnice in mediul casnic (intre -40°C si +300°C si cu puternice fluctuatii de temperatura pana la 220°C). 


La prepararea retetei care urmeaza mi-ar fi fost de mare ajutor o tava rectangulara mare, pe care as fi putut s-o pun in prima faza direct pe aragaz, iar apoi in cuptor.


Clafoutis cu banane 


Pentru fructe: 
* 450 g banane 
* 30 g unt 
* 40 g zahar 

Pentru aluat: 
* 4 oua 
* 270 ml lapte 
* 60 g zahar 
* 100 g faina 
* un pic de sare 
* esenta vanilie

Pentru decor:
* zahar pudra cu aroma de vanilie
* scortisoara

  PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Am amestecat cu mixerul laptele, ouale intregi, zaharul, esenta de vanilie, sarea si faina. 
Am lasat de-oparte pana am pregatit bananele.

  Photobucket

Intr-o tigaie am topit untul, am adaugat zaharul si am lasat putin pana cand zaharul a inceput sa se caramelizele. 
Am adaugat bananele taiate feliute si am lasat pana cand totul a deveni cremos si inmiresmat.

  PhotobucketPhotobucket

In forma rotunda de tort, tapetata pe fund cu folie teflonata, am pus bananele apoi am turnat compozitia cu lapte. 
Compozitia este lichida ca si cea de clatite. 
Nu va speriati, se va inchega foarte fain si va iesi ceva asemanator cu o budinca.

  PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Am bagat la cuptor pentru 30 minute pe foc mediu si inca 10 minute la foc minim. 
Apoi am lasat prajitura in cuptorul stins, cu usa deschisa pana s-a racorit putin. 
Reteta originala spune ca nu se deschide usa cuptorului pt ca se prabuseste, am respectat aceasta indicatie. 
Oricum prajitura se va dezumfla pe masura ce se raceste. Nu va faceti griji, asa e normal.

  PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Prin acele mici deschizaturi se imprastia in bucatarie o aroma de nu mai aveam rabdare sa se raceasca prajitura! 

Photobucket

Am pudrat prajitura racita cu zahar praf amestecat cu putina scortisoara.

  PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Ca aspect nu e cine stie ce, dar la gust e super! iese o prajitura parca ar fi budinca si seamana la gust cu clatitele cu mere pe care le facea bunica! sweet memories :)

  Photobucket