contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Americane Cu Sirop De Portocale Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aproape în fiecare duminică dimineaţa fac clătite americane la micul dejun. Înainte să le fac pentru prima dată mi s-a spus că clătitele americane n-ar fi ceva deosebit, că sunt destul de îndesate şi săţioase, iar apoi, dacă într-o duminică nu făceam clătite eram întrebată de ce nu am făcut clătite. Un amic de-al nostru, care este foarte des in State, a avut ocazia să fie invitat la micul nostru dejun duminical de două ori. De fiecare dată spunea că sunt cele mai bune şi pufoase clătite pe care el le-a mâncat vreodată şi credeţi-mă, el e un mare fan al clătitelor. Laudele nu-mi revin însă mie, ci sunt pentru Sukaina  (http://lick-my-spoon.blogspot.com) de la care am preluat reţeta asta minunată.

Pfannkuchen B (16) a

La început le-am făcut cu sirop de arţar, însă după un timp mi s-a părut prea dulce. Îmi trebuia un contrast, şi aşa m-am gândit să fac un sirop dulce-acrişor de portocale, de fapt o reducţie de suc de portocale.

Pfannkuchen B (29)

Clătite americane
225 gr. făină
1 lingură zahăr
1 lingură praf de copt
puţină sare
300 ml lapte
2 ouă
30 gr. unt topit şi răcit

Sirop de portocale roşii
1/2 l suc proaspăt de portocale roşii
150 gr. zahăr
1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:
Sucul de portocale, proaspăt stors, se pune într-o cratiţă împreună cu zahărul şi vanilia şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se reduce la aprox. o treime. Trebuie să aibă consistenţa unui sirop.

Se face aluatul pentru clătite. Făina se amestecă bine cu praful de copt şi sarea, apoi se cerne într-un vas. Se adaugă laptele şi se bate bine cu mixerul până când aluatul devine omogen.

Ouăle se bat într-un vas separat (eu bat prima dată albuşurile, până devin spumă, apoi adaug gălbenuşurile) şi apoi se adaugă la aluatul de mai sus. Se mixează încontinuare, dar la viteză mică. Se  încorporează untul topit şi răcit.

Clătitele se prăjesc în tigaie, de preferinţă una cu teflon, la temperatură redusă (de ex. 5-6 pe o scară de la 1 la 9). Astfel ele se coc uniform şi în interior şi pe dinafară.

Se toarnă puţin aluat în mijlocul tigăii încălzite. Aluatul se va întinde cât e nevoie. După preferinţă se pot adăuga fructe – coacăze, afine.

Pfannkuchen B (10)a b

Se lasă să se coacă până când clătita formează bule de aer deasupra. Atunci se întorc pe cealaltă parte şi se continuă coacerea.

Pfannkuchen B (3)

Se servesc clătitele cu siropul de portocale.

     Pfannkuchen B a