contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Banatene

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 





De mult am vazut aceste clatite pe blogul Laurei Laurentiu ;mi s-au parut speciale si am zis sa le incerc si eu. Ea le mai numeste si clatite "ca la Ana Lugojana" pentru ca ,asa cum spune ea , prima data au aparut la un restaurant numit Ana Lugojana. Ii multumesc pe aceasta cale pentru ca a postat reteta, pentru ca sunt foarte bune si le recomand la randul meu mai departe la toti iubitorii de dulce si nu numai.
Ingrediente -pentru 4 persoane
  • 8 clatite normale (aici aveti reteta de clatite)
  • 250 gr branza de vaca
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr smantana dulce
  • 250 gr zahar
  • stafide
  • 1 lingura unt

Branza se amesteca cu un ou ,un plic de zahar vanilat, 50 gr zahar si stafidele.


Se umple clatitele cu amestecul de branza si se impacheteaza ca si sarmalele inchizand capetele.

Se aseaza una langa cealalta intr-o tava termorezistenta , iar pe fiecare clatita se pune cate un pic de unt.

Restul oualor se separa galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se freaca impreuna cu 80 gr zahar, 1 plic de zahar vanilat si smantana .

Se toarna tot acest amestec peste clatite si se baga la cuptor la 180 grade aprox.7-8 min pana cand crema incepe sa se inchege pe margini (zice Laura ). Mie mi s-a facut o pojghita fina pe toata suprafata de sus . Poate depinde de cuptor.


Albusurile se bat spuma cu restul de zahar pana devin ca o bezea ,iar cand au trecut cele 7-8 min se scot clatitele din cuptor, se pun albusurile deasupra, se aseaza cu o lingura (nu trebuie nivelate ) apoi se baga iar la cuptor pana cand albusurile se rumenensc un pic deasupra.


Se pot servi calde sau reci . Oricum se servesc sunt foarte foarte bune :) .


Articol recomandat de al3xandra-miches.blogspot.com