contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clătite Cu Ciocolată și Ananas, în Suc De Portocale și Sos De Caramel Sărat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Clătitele sunt unul dintre cele mai ușoare și mai la modă deserturi. Iar nouă ne plac la nebunie. Însă pentru că umplute doar cu gem s-au cam banalizat, am trecut un pic la un alt nivel, jucându-ne cu aromele și umpluturile. Iar pentru azi am decis să vă prezentăm o rețetă care îmbină ciocolata, ananasul, portocalele și caramelul.

Pentru 6 bucăți, aveți nevoie de 2 ouă, 1 lingură unt topit, 125 g făină, 300 ml lapte, coaja și zeama de la 1 portocală.

Ouăle se bat bine, se adaugă laptele, untul topit, 1/3 din cantitatea de coajă de portocală și făina. Se omogenizează bine și se coc 6 clătite subțiri.

Separat, sucul de portocală, restul de coajă și 1-2 linguri de zahăr (în funcție de cât de dulci sunt portocalele) se pun la fiert 3-4 minute, până se îngroașă compoziția. Jumătate din sucul obținut se toarnă peste cele 6 clătite, într-o tigaie, și se dă totul la cuptor, la foc potrivit, pentru 5 minute.

Clătitele, calde, se umplu cu cremă de ciocolată, se împăturesc în 4 și se așează cîte 2 pe farfurie. Pe fiecare clătită se așează câte o felie de ananas caramelizat, două linguri de sos de portocale și se stropește totul cu sosul de caramel sărat.