contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Ciocolata Si Crema Chantilly

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Primele clatite in tigaia Fissler ,o minunatie ,aluneca clatitele din ea !:)
www.gatestesanatos.ro
Sunt super incantata !:)
Va propun o reteta de clatite pline de savoare din bucataria frantuzeasca a la Gordon Ramsay.



 Ingrediente pentru 10 clatite in tigaia Fissler cu diametrul de 25 cm:
100 g. faina alba
25 g.cacao
300 ml. lapte
o lingura de zahar tos
doua oua medii batute usor
o lingura cu unt topit
o lingurita cu esenta de vanilie
1/4 lingurita cu sare de mare fina
Topping de ciocolata :
100g ciocolata neagra de calitate( 70% cacao)
15 g. unt nesarat
1 si 1/2 linguri de miere
70 ml. de lapte


Crema Chantilly:
250 ml. de smantana foarte grasa
3 linguri cu zahar pudrea vanilat
1 plic vanilie bourbon
Pentru ornat:
fulgi de migdale
coaja de portocala glasata
Mod de preparare clatite:
Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul.Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute,untul topit,laptele si esenta de vanilie.Amestecati pentru a omogeniza ingredientele si a forma o compozitie moale,dar nu mai mult decat este necesar.Lasati compozitia la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
Pentru a praji clatitele,puneti  tigaia Fissler pe foc si adaugati o bucatica de unt.Cand acesta s-a topit,inclinati tigaia astfel incat sa imbracati baza cu unt.Adaugati un polonic de compozitie,avand grija sa acoperiti fundul tigaii cu un strat subtire.Lasati pe foc un minut si jumatate,pana cand clatita se rumeneste bine pe dedesubt.
Intoarceti-o pentru a o praji si pe partea cealalta.
Mod de preparare topping de ciocolata :


Rupeti tableta de ciocolata in bucati mici si puneti-o intr-un bol termorezistent la bain-marie,apoi topiti-o. Adaugati untul si mierea si amestecam bine.Luati bolul de pe foc si turnati treptat laptele,amestecand continuu,pana cand obtineti un sirop cremos.


Mod de preparare crema Chantilly :


Bateti smantana grasa,buna pentru frisca, intr-un bol,impreuna cu zaharul pudra si vanilia bourbon pana obtineti o crema grosuta, legata.Acoperiti si lasati la rece.
Preparat final:
Ungeti cu un strat de crema Chantilly cate o jumatate de clatita si presarati fulgi de migdala prajiti .Impaturiti cealalta jumatate de clatita simpla peste umplutura,pentru a inchide,apoi impaturiti din nou astfel incat clatita sa fie impaturita in 4 .Deasupra ornam cu topping de ciocolata si presaram migdale si coaja de portocala glasata.
Eu am folosit coaja de portocala din dulceata; o gasiti aici: Dulceata din coji de portocale .
Sunt niste clatite sofisticate si foarte consistente !
Pofta buna !