contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Gem Si Sos De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute.
Ingrediente pt aluat:
400 g faina, 3 oua, 1 vanilie, sare, 1/2 apa minerala, coaja rasa de la o lamaie.
Ingrediente pt umplutura:
gem de caise, gem de strugurei cu capsuni.
Pt sosul de ciocolata:
2 cuburi mari de ciocolata menaj, 100 g zahar, 4 linguri lapte.
Mod de preparare:
Faina cernuta se amesteca cu apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie,  putina sare, avem grija sa nu se faca cocoloase. Adaugam ouale batute si omogenizam totul bine cu mixerul. Daca vi se pare aluatul prea gros puteti subtia cu putina apa, dupa care se amesteca din nou. Lasam  aluatul la rece 30 minute, apoi coacem clatitele pe plita,  in tigaie unsa cu putin ulei. Eu am folosit 2 tigai cu diametrul de 24 cm pt a scurta timpul de coacere. Dupa coacere ungem fiecare clatita pe jumatate cu gem si o impaturam.
Preparam sosul de ciocolata: intro canita topim zaharul cu 2 linguri de lapte la foc mic. In alata canita sau ibric topim cuburile de ciocolata cu alte 2 linguri de lapte, apoi luam jos de pe foc si amestecam cu topitura de lapte si zahar. Sosul obtinut, dupa o usoara racire, l-am pus intro punguta de nylon  pe care am intepat-o cu o scobitoare si am ornat placintelele. Au rezultat 14 placintele.



Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com