contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Cu Lapte De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am incercat la clatitele astea, sa folosesc lapte de cocos in loc de lapte de vaca si rezultatul a fost multumitor.Clatitele au iesit fin aromate si putin dulci .A meritat incercarea, asa ca v-o propun si voua, daca sunteti amatori de clatite.

 INGREDIENTE:
 -200 g făină
 -600 ml lapte de cocos
 -3 ouă
 -o lingură de ulei
 -o lingură de rom
 -o linguriță extract de vanilie
 -1/2 linguriță sare
 -coaja rasă de la o lămâie
 MOD DE PREPARARE:
 1.Se mixează ouăle, uleiul, romul, sarea, făina apoi se adaugă laptele câte puțin, pentru a nu se forma cocoloașe. La sfârșit se adaugă coaja rasă de lămâie.Dacă pe parcurs, cât prăjim clătitele aluatul se îngroașă, putem să-l subțiem cu puțin lapte sau apă minerală.
 2.Încingem tigaia, o ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule, apoi punem câte un polonic din amestecul de clătite, sau cât este necesar pentru a acoperi întreagă suprafața a tigăii.Prăjim clătitele pe ambele părți.când sunt gata le punem într-o cratiță sau pe un platou, dar avem grijă să fie tot timpul acoperite pentru a nu se usca marginile.Cum mie imi plac marginile sa fie putin crocante, le-am lasat descoperite.
 3.Le umplem cu ce umplutura dorim (în cazul de față cu dulceața de ananas) și le pudrăm cu zahăr.

 Poftă bună !

Sfat : nu puneți zahăr sau zahăr vanilat în compoziție, pentru că vi se vor lipi de tigaie la prăjire și nu le veți putea întoarce.Folosiți extract de vanilie sau esență de vanilie.