contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite De Banane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Raw banana crepes

Ce faci atunci cand esti raw foodist si ai prea multe banane care risca sa se strice? Hmmm… de erai pe regim normal tranteai o paine cu banane dementiala insa acum ce-i de facut? Eeeei dar nu-i a te plange! Ca si mancarea cruda are tolba ei de retete bune si aspectuoase! Asa ca mi-am amintit cum vazusem odata pe undeva (nu mai retin siteul) niste clatite frumusele facute doar din banane. Dap, doar atat. Banane si iar banane. Ei bine, hai sa nu mint. Banane si zeama de lamaie. Dar cum va spuneam ingredientul de baza si principal e banana. De-aia coapta fain, in punga de hartie in camara, sa nu faca pete de dalmatian!

Verdictul? Poate ceel mai bune clatite crude din cate am mancat! Simple foc insa cu un rezultat neasteptat de bun. In primul rand textura, care e f apropiata de cea a clatitelor coapte: sunt elastice si moi. In al doilea rand: desi au aroma de banane, daca puneti un sos aromat peste ele, mai ca nu-l mai simtiti. Eu zic ca reteta mai simpla si mai buna nu exista!

Clatite de banane (pt aprox. 2-3 clatite)

- 3 banane coapte

- 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea bananelor)

  1. Bananele se curata de coaja si se taie felii. Se pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana rezulta o crema omogena.
  2. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat. Se imparte compozitia in 2-3 parti si se toarna pe hartia de copt. Se niveleaza cu o paleta pt a fi in strat uniform insa nu f subtire caci atunci veti obtine mai degraba chipsuri decat clatite elastice!
  3. Se deshidrateaza pana cand foaia de clatita se desprinde usor de pe hartie (8-10 ore). S-ar putea ca marginile sa fie mai uscate insa mijlocul va fi elastic si moale.
  4. Se pastreaza in pungi, pt a preveni uscarea. Se consuma pe loc sau in 1-2 zile.

Eu le-am servit cu sos de capsuni (capsuni inghetate mixate cu sirop de agave) si sos de ciocolata (cacao, apa, sirop de artar) insa se pot consuma la fel de bine cu fructe proaspete sau inghetata. Sunt delicioase!