contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Dietetice Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Pentru ca sunt atat de bune si de gustoase , calde sau reci, clatitele cu ciuperci sunt frecvente in meniul nostru. 
Acum , fata de alta data, clatitele mele sunt brune, pentru ca in compozitie au tarate de ovaz si faina integrala. De regula clatitele le fac  cu 4 linguri de tarate, 2 oua, lapte , apa minerala,sare si faina integrala cat incape pana are consisenta smantanii (cam zgrunturoasa  smantana mea, de la tarate ) . Se odihneste cel putin 30 de minute, ca sa se umfle bine taratele. 
Umplutura este normala : o ceapa usor calita intr-o lingura de ulei  de masline, peste care am pus  ciupercile pleurotus taiate nu prea marunt, cam 300 de grame de ardei kapia macinati, sare, piper, chili si o legatura de marar taiata marunt. .........pana ce scade apa si in bucatarie miroase extarordinar. 
Se raceste totul, se adauga 1 ou si 100 grame de telemea rasa , se umplu ciupercile si se invartesc  pe modelul sarmalelor  si se aseaza in tava. Eu am pus hartie in tava , ca sa nu se prinda. 
Separat, am batut un ou cu 1 iaurt 0,1% grasime  si am turnat peste clatite. 
La cuptor , la 200 de grade, au stat 30 de minute. 
Sunt foarte, foarte bune si apetisante. Taiate rondele, arata ca o rulada inchegata  bine.