contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Din Tarate De Ovaz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

0788

Ma si intreb: am tinut tot anul trecut dieta Dukan si n-am incercat niciodata sa fac niste clatite Dukan style, ce-o fi fost in capul meu? Un raspuns partial am: desi clatitele clasice imi plac la nebunie, mie nu-mi prea cad bine. Tot timpul simt ca o caramida dupa ce le mananc si va asigur ca nu “balotez” cu nesimtire. Din acest motiv, le evit. Insa am devenit mare fana a clatitelor ceva mai dietetice – cum ar fi cele din fulgi de ovaz iar de reteta asta de clatite, m-am indragostit pur si simplu. Am gasit-o pe site-ul unei infocate dukaniste, unde e o adevarata comoara de retete delicioase Dukan. Fata a slabit deja dar se tine de stilul Dukan, face sport – ce mai, eu una ma fac mica in fata ei dat fiind ca dupa ce am slabit atat de frumos anul trecut, o buna perioada n-am respectat regulile Dukan de dupa slabire. Cum ar fi joia de atac – dar promit ca de saptamana viitoare, joia la mine va fi de dieta.

Singura observatie pe care as putea sa o am la aceasta reteta, este cantitatea mare de tarate de ovaz. Daca vreau sa fac reteta asta intr-o zi de atac, as avea voie cam doar o patrime din aluat, in schimb daca mananc conform perioadei de consolidare si, in general, perioadei post-Dukan, ajung la a consuma jumatate din cantitate intr-o zi, ceea ce e foarte bine in fond, aluatul se poate pastra foarte bine la frigider pana a doua zi. Mai putem trisa nitel, inlocuind o parte din taratele de ovaz cu tarate de grau si atunci calculul e altul  caci mai ales din perioada  post-Dunkan  taratele de grau nu au aceeasi restrictie de maxim trei linguri pe zi cum au taratele de ovaz (sau, ma rog, nu stiu eu de vreo restrictie). Gata cu vorbaria, sa facem niste clatite

Avem nevoie de

200 gr. faina de tarate de ovaz – am masurat eu, sunt cam 7 linguri de tarate de ovaz – le transformam in faina de tarate, maruntindu-le la blender.

2 oua

200 ml lapte

100 ml apa minerala

2 linguri indulcitor

1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu

sare – dupa gust

Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le punem intr-un bol mai mare si le batem spuma teapana. Dizolvam bicarbonatul in apa minerala dupa care il turnam intr-un alt bol peste galbenusuri si sare, turnam cate putin in timp ce mestecam ca sa se omogenizeze frumos. Amestecam albusurile spuma cu amestecul de galbenusuri cu apa pana se omogenizeaza, mestecam in continuare cu telul  si adaugam faina, apoi lapte. Bineinteles ca iese un aluat de o consistenta mai grosuta, totusi nu prea groasa. Punem la frigider pentru o jumatate de ora. Eu una prefer sa fac aluatul asta seara si sa-l am gata pregatit pentru un mic dejun satios a doua zi de dimineata. La prima incercare, le-am prajit pe toate intr-o tigaie  mica de teflon, neaderenta si am numarat cate bucati mi-au iesit ca sa stiu pe viitor cate pot manca per portie. Asa va recomand si voua dat fiind ca tigaile sunt de diverse dimensiuni si la fiecare e alta cantitate. Ungem tigaia cu un servetel inmuiat in ulei numai atat cat sa fie  un pic mai neaderenta. In cateva minute avem un mic dejun delicios, umplutura poate sa va fie dupa pofta sau dupa faza dukaneasca in care va gasiti, nu va mai dau eu sugestii ca stiti voi mai bineBec.

P.S. De cand am mancat prima oara, am mai incercat variante Dukan de clatite, bune si ele dar asta a ramas favorita. Deocamdata.

Yumiiiiii!!!

PicMonkey Collage