contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Fissler Umplute Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket
Clatite in tigaia Fissler 
Ingrediente pentru clatite:
* 1 ou mare
* 5 linguri (cu varf) de faina
* 2 linguri ulei
* aprox 400-500 ml apa (250 ml minerala restul plata)
Mixam ingredientele pana cand obtinem un aluat cam ca o smantana groasa si fara cocoloase.
Punem o lingurita de ulei in tigaia de clatite Fissler, lasam sa se incalzeasca putin si prajim pe rand clatitele.
Trebuie sa va spun ca sint incantata de aceasta tigaie.
De multa vreme visam sa-mi cumpar o tigaie pentru clatite, dar din lipsa de fonduri si pentru ca nu fac prea des clatite, am renuntat la idee.
Premiul primit in cadrul campaniei "Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate!" de pe siteul www.GatesteSanatos.ro a venit la fix!
Si pana acum am procedat la fel cand am facut clatite, adica am pus putin ulei in aluat si foarte putin ulei in tigaie inainte de prima clatita, totusi mereu mi se lipeau, mi se rupeau sau se ardeau clatitele.
Insa de data asta mi-au iesit 9 clatite ca la carte!
Moi, uniforme, gustoase, cu o culoare foarte frumoasa! Sint foarte multumita!
Multumesc, www.GatesteSanatos.ro si http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/
PS: am reusit sa intorc clatitele in aer! :D
  PhotobucketPhotobucketPhotobucket  PhotobucketPhotobucket


Umplutara de ciuperci
Ingrediente pentru umplutura de ciucperci:
* o conserva mica de ciuperci champignon
* 1-2 cepe calite
* 1 lingurita piper
* 1 lingurita vegeta
* 1-2 lingurite boia dulce
* 1/2 lingurita oregano
* 1-2 catei de usturoi (am uitat sa-i pun in poza)
* 4-5 linguri smantana fermentata (adica nu smantana lichida pt gatit)
Calim ceapa in foarte putin ulei, adaugam ciupercile scurse de apa si lasam sa se caleasca impreuna.
Dupa cateva minute cand zeama lasata de ciuperci a mai scazut, adaugam condimentele, usturoiul taiat feliute, amestecam si lasam sub capac pe foc mic sa se imprieteneasca bine de tot.
Dupa care luam tigaia de pe foc, adaugam smantana, amestecam, acoperim cu capac si lasam deoparte pana se fac clatitele.
Pe clatitele gata facute am pus cate doua linguri de umplutura, am impaturit clatita si am servit cu cascaval ras deasupra.
Pentru unii mai pofticiosi am umplut doua clatite cu gem de nectarine si doua cu telemea frecata cu smantana.
  PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket