contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clătite Umplute Cu Brânză De Vaci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu ştiu de ce, par cam dificil de preparat, dar de fapt nu este aşa.
Trebuie să preparăm clătite subţiri, fiecare după reţeta proprie sau după cele 2 reţete de pe acest blog:
- http://aromele.blogspot.ro/2012/07/a-doua-runda-de-clatite-rulate-si.html
- http://aromele.blogspot.ro/2012/07/clatiada-cu-tigaia-fisler-clatite-cu.html
În timp ce coacem clătitele, preparăm umplutura din brânză de vaci.
La jumătate de kg de brânză punem 2-3 linguri de zahăr, 2 ouă, o lingură de făină. După caz, putem dubla cantităţile.
Reţeta nu este strictă, fiecare pune cât zahăr doreşte, apoi mai poate adăuga în umplutură vanilie, rom, coajă de lamâie sau chiar şi stafide.
Eu am pus doar vanilie.
Ungem clătitele cu brânza, le rulăm şi le aşezăm intr-un vas de jena. Deasupra um pus unt topit şi puţin zahăr vanilat, apoi le-am dat câteva minute la cuptor, cât să se facă fierbinţi. Dacă le ţinem prea mult, se fac scorojite.
Se obişnuieşte să se pună şi smântănă şi apoi să se dea la cuptor.
Noi am preferat fără, de această dată, pentru că................Mirosul de unt şi vanilie e demenţial.
Poftă bună!