contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite Umplute Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
300 g sunca ( puteti combina mai multe feluri)
2 linguri faina
1 cana de lapte
putin ulei

1/2 legatura patrunjel verde tocat (optional)

Ingrendiente sos bechamel:
1/2 l lapte
1 lingura faina
30 g unt
Mai avem nevoie de :
200 g branza grasa( eu am pus cas de oaie)
O reteta destul de usoara, defapt sunt 3 retete reunite :)), clatite, sos bechamel si un fel de ciulama de ciuperci. Avand in vedere ca mi-am cumparat o tigaie uriasa de clatite am zis sa pun in aplicare reteta. E un pic de lucru la ea dar va asigur ca merita efortul :).
Mod preparare:
Se face un aluat subtire de clatite care se tine la rece o ora ( eu l-am lasat doar cat am preparat umplutura de ciuperci).
Tocam ceapa marunt si usturoiul apoi le calim putin in ulei si adaugam ciupercile taiate bucatele. Amestecam si lasam pana scade apa. La sfarsit amestecam faina cu laptele si turnam compozitia peste ciuperci amestecand mereu. Potrivim de sare adaugam patunjelul tocat si lasam sa se raceasca putin.

Ungem tigaia cu putina slanina si coacem clatitele pana se rumenesc frumos pe o parte si pe cealalta. Le scoatem pe o farfurie intinsa.
Luam o clatita, punem in mijloc 2-3 linguri umplutura si le impaturam ( vezi foto). Le asezam una langa alta intr-un vas de yena uns bine cu grasime. Mie mi-au iesit 8 clatite mari ( asa era tigaia) cred ca ar fi frumoase mult mai mici .

Facem un sos bechamel subtire. Topim untul intr-o craticioara , apoi adaugam faina amestecand mereu si laptele putin cate putin. Amestecam pana se ingroasa putin si punem sosul peste clatite. Radem deasupra branza si bagam in cuptorul incins la 200 grade timp de 15 minute, pana se formeaza o crusta aurie. Servim calde.

Reteta este preluata de pe blogul lui Pilar, cu mici modificari . Imi plac retetele de acolo poate am mai scris, este a 2-a pe care am incercat-o si a iesit foarte buna.
PP




Reteta recomandata de amalia-mylife.blogspot.com