contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coaste De Miel In Crusta Si Cu Sos De Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Asta e o reteta,pe care o am de la rietena mea Alex si care dupa parerea mea,merita incercata.Are o savoare deosebita data atat de crusta carnii, dar mai ales de sosul de masline. Se face rapid,mai mult e de explicat decat de facut,iar rezultatul e SUPER !!!! imi pare rau ca mi-au iesit pozele atat de intunecoase,dar data viitoare cand am sa repet reteta,am sa fac si niste poze mai pe lumina.
INGREDIENTE :
masura ceasca 240 ml
-coaste de miel,dar cred ca merge foarte bine si cu pulpa.
-mustar a l'ancienne (cu bobite de mustar)
-3/4 ceasca pesmet grosier (preferabil facut in casa)
-3/4 ceasca parmezan ras
-2 legaturi de patrunjel tocat (6 Lg-linguri )
-3 Lg unt topit
-4-5 catei de usturoi zdrobit ( 2 lg-lingurite)
ptr .sos :
-2 cesti supa de pui (eu am facut din cuburi)
-2 cesti supa de vaca (tot din cuburi)
-1/3 ceasca ceapa tocata (preferabil esalote)
-2/3 ceasca vin porto (eu am avut lacrima lui ovidiu,asa ca am folosit asta)
-2 lg cimbru
-2 Lg unt
-300 g masline
MOD DE PREPARARE :

-ungeti coastele cu mustar,pe toate partile.
-amestecati restul ingredientelor (este preferabil sa faceti pesmet in casa si sa-l zdrobiti mai grosier),dupa care aplicati amestecul pe coaste,doar pe partea superioara

-introduceti coastele in cuptorul incins la 225* C  si frigeti-le 25 de minute,pana ce pesmetul se aureste frumos.

Intretimp faceti sosul :
-caliti ceapa in putin unt apoi stingeti cu vinul de porto ,fierbeti 1 minut apoi adaugati supele ,maslinele si cimbrul si fierbeti la foc incet pana se reduce cantitatea cam la 2 cesti.
-adaugati untul amestecat cu faina si mai dati cateva clocote pana ce sosul s-a legat.


-serviti friptura cu sos deasupra si salata de care va place.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com