contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coaste De Vitel La Cuptor Cu Sirop De Agave

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit la piata niste coaste de vitel care aratau tare bine. Initial le-am luat doar pentru ciorba, dar aratau asa de bine ca am zis sa incerc sa le fac la cuptor.A iesit o fripturica grozava: moale si lipicioasa, cum trebuie sa fie niste coaste bune.Iar crusta caramelizata a coastelor, un deliciu !

 INGREDIENTE:
 -8 coaste de vițel
 -un pahar de vin roșu
 -un pahar de supă de vită sau apă
 Ptr.marinadă:
 -2 căței de usturoi
 -o ceapă tocată
 -2 linguri sos de soia
 -2 linguri de merken (reteta aici ) 
 -o linguriță boia dulce
 -1/4 linguriță boia iute (optional)
 -1/4 de linguriță piper măcinat
 -4 linguri sirop de agave, arțar sau miere

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se amestecă ingredientele pentru marinadă, se pun coastele în ea și se amestecă bine ,se acoperă și se dă la rece pentru 2 ore,cel puțin.Eu le-am pus la marinat seara, pana a doua zi.
 2.Se așază coastele cu marinadă cu tot într-un vas termorezistent, se adaugă vinul și supa, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 *C timp de aproximativ 90 de minute (depinde de carne).Verificați din când în când și completați dacă mai e nevoie,lichidul din vas.E gata când carnea este moale și se desprinde de pe os.
 3.Se servește presărat cu pătrunjel verde alături de salta sau garnitura preferata.

 Poftă bună !