contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cococi Sau Turte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta este inca una dintre retetele magice care imi amintesc de copilarie si de gusturile de neuitat! De cand n-ati mai mancat o cocoace? Sau vreti macar sa incercati una?

Ingrediente necesare:
500 grame faina
250 ml apa calduta
1/2 pachet drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata
2/3 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
o lingurita ulei
o lingurita chimen


Mod de preparare:
Intr-un vas am pus drojdia, pe care am amestecat-o cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul se lasa acoperit 10 minute pana cand maiaua incepe sa se umfle.
Intr-un vas mai mare se pune faina, sarea, zaharul, uleiului si chimenul si se amesteca bine. Se adauga si maiaua si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.


Aluatul se lasa la crescut timp de o ora. Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se rupe in patru bucati, pe care le intindem bine cu sucitorul.


Cococile se coc pe aragaz, in tigaie fara ulei, deoarece deja am adaugat ulei in compozitie. Este de preferat sa folositi o tigaie de teflon. Coacerea nu dureaza foarte mult, doar 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste.


Se pot manca in loc de paine cu diferite mancaruri, sosuri, salate sau ca gustare in diverse combinatii.
O alta varianta e sa faceti paine nedospita (azima) numita si turta nedospita, respectand reteta, dar fara a adauga drojdie si, implicit, fara a dospi aluatul.
Pofta buna!