contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

CocoȘ În Vin (coq Au Vin) Cu Ciuperci Sote

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Este o rețetă franțuzească. Nu prea agreăm carnea de cocoș, așa că am folosit pui. Că și puiul tot cocoș e, dar în devenire.

Ce îţi trebuie pentru 2 porţii mari (poza1):
- un piept de pui
- 250 gr de carne de porc
- 2 cepe
- 4 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 4 foi de dafin, cimbru
- boabe de piper negru
- o legătură de pătrunjel
- 3 lingurițe de făină
- 750 ml de vin roșu
- sare
- ceapă și ciuperci pentru garnitură

Plan de lucru:
- într-un vas de yenna presărăm foile de dafin și 2 lingurițe de boabe de  piper (poza 2), ceapa, morcovul și usturoiul tocate mărunt, plus tulpinele de pătrunjel (poza 3)
- așezăm în vas și carnea tăiată în bucăți mici, peste care presărăm cimbru (poza 4). Turnăm vinul, având grijă ca el să acopere carnea (poza 5).  Acoperim cu o folie și lăsăm la frigider 24 de ore.
- după 24 de ore (poza 6), scoatem carnea pe niște șervețele, care să absoarbă lichidul (poza 7). Presărăm apoi peste ea sare și piper
- între timp tăiem carnea de porc în bucăți mici (poza 8 ), pe care le călim în ulei (poza 9), apoi le scoatem pe o farfurie (poza 10). Călim apoi, câteva minute, carnea de pui în sosul lăsat de carnea de porc (poza 11). Scoatem puiul pe farfurie (poza 12). În sosul din tigaie adăugăm 3 lingurițe de făină (poza 13). Călim făina până devine aurie (poza 14).
- punem puiul înapoi în tigaie și turnăm vinul în care a stat peste noapte, cu tot cu legume și ierburi (pozele 15 și 16). Lăsăm să fiarbă o oră la foc mic (poza 17).
- scoatem bucățile de pui (poza 18) și strecurăm ce avem în tigaie, astfel încât să rămână numai sosul, în care punem carnea de porc (poza 19). Lăsăm pe foc 5 minute.
- punem în farfurie bucațile de pui, peste care turnăm câteva linguri din sosul din tigaie. Recomandăm ciupercile sote drept garnitură – ciuperci călite cu ceapă (pozele 20 și 21).
- poftă bună! (poza 22)

Timp de preparare: 24 ore (maceratul) + 90 de minute
Preţ: 14 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

cocos in vin 1 cocos in vin 2 cocos in vin 3 cocos in vin 4 cocos in vin 5 cocos in vin 6 cocos in vin 7 cocos in vin 8 cocos in vin 9 cocos in vin 10 cocos in vin 11 cocos in vin 12 cocos in vin 13 cocos in vin 14 cocos in vin 15 cocos in vin 16 cocos in vin 17 cocos in vin 18 cocos in vin 19 cocos in vin 20 cocos in vin 21 cocos in vin 22
Filed under: A4. Preparate din pui


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com