contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Colier Pentru Durerile Bebelusului Caruia Ii Ies Dintisorii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Astazi am sarbatorit ziua verisoarei noastre, care ne-a povestit cu foarte mare entuziasm despre acest colier pentru bebe, care are proprietati de a calma durerile ce apar cu iesirea dintisorilor. Din cate am inteles este foarte utilizat in afara tarii, chiar recomandat de medici. (de exemplu, in Germania). Asa ca l-am comandam si noi, mai ales ca pana acum nu avem nici un dintisor si sigur se va lasa cu dureri mari daca vor iesi mai multi deodata sau chiar la distanta mica de timp. In plus, arata super dragut si avea o fetita cocheta :-)

Asadar, cate ceva despre chihlimbar: Încã din antichitate cu chihlimbarul se tratau bolile stomacului si ale intestinului, lesinurile si frigurile. Chihlimbarul coaguleazã sângele, întrerupe stãrile de vomã si nu permite pãtrunderea materiilor strãine în stomac, contribuie la cicatrizarea rãnilor de pe picioare, înlãturã slãbiciunea fizicã.
Chihlimbarul, prin prisma calitãtilor sale electrostatice si aromatice, creazã în jurul sãu un microclimat deosebit, care umple tot spatiul interior al locuintei si înlãturã bacteriile. În asemenea locuinte oamenii se pot elibera de stres si îsi pot reface fortele.
În zona Balticã, în zilele de sãrbãtoare, chihlimbarul era aruncat în foc ca sã se umple locuinta cu aromã divinã. În ritualuri, chihlimbarul era folosit în locul tãmâiei.
La greci chihlimbarul era numit electron, subliniind astfel caracterul lui electrostatic; la lituanieni el era numit ghintaras, fiind vãzut ca un protector în fata bolilor.
Obiecte de mare mãiestrie artisticã fãcute din chihlimbar au fost descoperite în mormintele împãratilor egipteni, etrusci, indieni, dar si în Mesopotamia, Scitia, zona Balticã, Danemarca, Anglia... El era folosit in ritualuri alãturi de tãmâie, dar si pentru îmbãlsãmare (mumificare). Din el se fãceau amulete si talismane. Se credea cã gema este protectoare în fata ochilor rãi si a blestemelor.
Odinioarã, constructorii puneau adesea chihlimbar pisat la temelia unei case pentru a o feri astfel de spiritele rele.
În Grecia anticã proprietãtile electrostatice ale chihlimbarului se foloseau pentru recuperarea fortelor si a imponderabilitãtii sportivului care participa la un concurs de sãrituri.

În China si Japonia sunt foarte cãutate salbele, amuletele din chihlimbar rosu (sângele dragonului). În zona Arhanghelsk, mamele sugarilor purtau o salbã, destul de grea, din chihlimbar pentru protectia micutului în fata spiritelor rele. Cu cât este mai mare masa chihlimbarului, cu atât este mai mare câmpul lui energetic care îi ajutã pe oameni.
De ce e bun pentru BEBE?
De secole în tarile baltice se spune ca bebelusii care poarta un colier sunt mai calmi decît altii si ca îi ajuta sa doarma.
Astazi se stie ca ambra este o rezina care are proprietati electrostatice. Atunci când dintii bebelusului încep sa apara, celulele inflamate retin lichide formând tensiuni dureroase. Chihlimbarul actioneaza asupra acestor tensiuni:bebe este mai bine, doarme mai bine, este mai calm.
Ultimele cercetari au constatat ca vibratiile intermoleculare ale calciului sunt similare cu cele ale chihlimbarului. Acesta ajuta deci calciul sa se depoziteze pe dintisorul in formare,devenind mai puternic, iesind mai usor dintr-o gingie mai putin inflamata.
Stiind ca astazi bebelusii sunt înconjurati de câmpi electromagnetici (telefon portabil, calculator etc...), colierul de chihlimbar poate ajuta bebelusii.


Il gasiti pe site-ul Eco Baby, click aici.


Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com