contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Compot De Cirese

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

  • 2 kg cirese
  • zahar- cate 4 linguri pentru fiecare borcan
  • apa

PREPARARE:

Ciresele se spala, se rup coditele si se
lasa o jumatate de ora in apa rece.
Daca au viermi, acestia vor iesi la
suprafata.
Scurgem apoi apa si alegem doar
ciresele  sanatoase,   pe cele 
“nesanatoase “…..nu le punem :) )

Borcanele se spala cu detergent de vase,
se limpezesc bine in mai multe ape si
se scufunda pe rand intr-un vas cu 
apa care fierbe ,pentru a se steriliza.
Sau se pun in cuptor 10-15 minute.
La fel procedam si cu capacele.

Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7
borcane cu compot.Depinde de cat
de pline vom pune borcanele.

Borcanele sterilizate se lasa sa se
raceasca apoi se umplu cu cirese,
se adauga in fiecare cate 4 linguri
rase cu zahar si  se umplu cu apa (rece).
Punem capacele si scuturam 
borcanele pentru a se amesteca
putin zaharul.
Nu va faceti griji! zaharul se va
topi in timpul prepararii.

Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos,
tava mare de la aragaz si o umplem cu apa.
Peste tava punem gretarul cuptorului
si pe el asezam borcanele cu putin spatiu
intre ele ( sa nu se atinga).

Inchidem cuptorul si lasam compotul
sa se faca  la foc potrivit,
timp de 40-45  minute.
Ne dam seama ca s-a facut atunci cand
ciresele  se ridica la suprafata 
iar apa  s-a colorat si face bule.

Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.

Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com