contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Compot De Struguri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din colectia "De prin gradina Luciei", am facut si un compot de struguri. Doar sapte borcane, ca nu sînt amatori în afara Mariei Mele :D . Lucia, cum nu o mai stiti? Prietena mea cea veche, fata draguta care mi-a dat si mure pentru marmelada, pentru congelator, deserturi...and Co. Tot din ai ei struguri, dar altii, nu astia din care am facut compot, am facut si un jeleu nemaipomenit de bun, pe care îl folosesc în special la brînzeturi. Potriveste de minune cu aproape orice brînza, dar mai ales cu Camembert, Brié, chiar si cu Feta, daca adorati combinatia dulce-sarat. Strugurii pe care i-am folosit la jeleu, sînt de fapt salbatici. Între timp s-au domesticit peste garajul Luciei, peste parcarea de lînga, si cum spune ea : "Daca n-o tai, în curînd ajunge la tine!" O minunatie de strugurei cu bobite minuscule, puternic aromate.
Despre jeleu o sa va povestesc într-o alta postare. Acum îi acordam importanta compotului. A iesit minunat! Zeama are o cuoare fantastica si un parfum puternic! Nu îi prevad o viata lunga, compotului!


De cum se coceau boaba cu boaba, ma serveam de cîte ori treceam pe la Lucia. Excelenti!

        Ingrediente:
  • boabe de struguri
  • apa
  • zahar

Am umplut sapte borcane curate/ sterilizate cu boabe de struguri spalate bine.

Apoi am masurat cîta apa umple spatiul gol din borcanele cu struguri. În ale mele a intrat 200 ml pro borcan, deci în total avem nevoie de 1400 ml lichid. Pro borcan am pus 3 linguri de zahar, deci 21 de linguri în total. Cum obtinem lichidul? Simplu. Luam o cana gradata care are un volum de cel putin 1500 ml, punem cele 21 de linguri cu zahar, apoi îl umplem cu apa pîna la 1400 ml. Mai bine 1500 ml, ca poate varsati putin pe lînga, cînd turnati în borcane. Se amesteca apa cu zaharul pîna acesta se topeste în totalitate, se toarna peste struguri, apoi se închid borcanele bine cu capace, se transfera într-o oala înalta, se acopera cu apa si se pun la fiert. Din momentul în care apa începe a clocoti, lasati sa fiarba 15 minute. Se scot din apa, se învelesc bine cu o patura, si se lasa asa pîna a doua zi.


Dupa ce le-am dezvelit, am si probat un borcan. Restul, la camara :D

Mmmmm!