contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Concurs: Prepara Briose Si Castiga O Tava Pentru Ele!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Asa-i ca va plac briosele??
Si asa-i ca va doriti o tava mare pentru ele?
Preparati briose dupa retetele mele si eu va ofer o tava pentru 12 briose.
Ce ziceti, cum vi se pare?
Le voi spune generic "briose", chiar daca sunt si cupcakes si muffins.
 Dar voi stiti care este diferenta dintre briose, cupcakes si muffins?
Cupcake-urile se prepare prin “creaming method”, adica intai untul este frecat cu zaharul si abia apoi se adauga ouale, faina si restul ingredientelor. Faina poate fi incorporata fara probleme cu mixerul, caci compozitia trebuie sa fie una fina! Pe scurt, cupcake-urile sunt facute asemeni torturilor, de la blat pana la crema!
 Muffins se prepara  cu ulei, prin metoda clasica, a checurilor (sweet bread), combinand intotdeauna ingredientele lichide primele si abia apoi cele solide, amestecand usor, cu grija, de jos in sus, pentru a nu activa glutenul obtinand astfel o textura pufoasa, cu bule micute de aer.  In general muffins sunt mai maricele, motate sau cu varf si bogate in fibre.
 Brioche-le se prepara cu drojdie, fie ea proaspata sau uscata. Briosele sarate sunt cu drojdie uscata, iar cele dulci, la fel ca si cozonacii, sunt cu drojdie proaspata. Au in compozitie oua si unt,  ceea ce le face super pufoase, perfecte pentru micul dejun!
Prepara-le si castiga o tava pentru 12 briose.
Regulament:
Alege o reteta din urmatoarele doisprezece si prepar-o.
Nu trebuie sa schimbi ingredientele, daca vrei sa castigi.
In niciun caz nu poti sa prepari Briosele cu surimi inlocuindu-le cu carne de pui, pe motiv ca nu-ti place surimi. Daca nu-ti place surimi, alege alte briose, evident, a caror ingrediente sa-ti fie pe plac.
Ai voie sa schimbi decorul si modul de prezentare.Aici poti sa-ti pui toata imaginatia la contributie.
Daca ai blog, scrie ca participi la concursul Prepara briose si castiga o tava pentru ele, organizat de blogul Pe masa din bucatarie cu link direct spre articolul de concurs, adica acesta,  si spre reteta aleasa de tine.
De exemplu: Mi-am ales sa prepar reteta Cupcakes cu mascarpone si cafea - pune link direct spre aceasta.
Concursul incepe azi, 25 aprilie si dureaza doua saptamani, pana pe  9 mai a.c.. Timp suficient sa va alegeti reteta preferata.
Cand postati reteta pe blogul vostru, lasati un comentariu la acest articol, instiintandu-ma ca v-ati inscris la concurs si lasati  link spre reteta voastra.
Cine nu are blog, trebuie sa trimita un mail la adresa: [email protected]  cu datele personale si in care sa scrie ce reteta si-a ales si sa ataseze 1-2 fotografii.
Castigatorul/castigatoarea va fi desemnata prin jurizare in maxim 5 zile de la sfarsitul concursului.
Castigatorul/castigatoarea trebuie sa trimita o copie sau o fotografie dupa cartea de identitate si un numar de telefon, in maxim 3 zile de la desemnare la adresa: [email protected]. Daca nu va face acest lucru, castigatorul va fi  cel de pe locul 2.
Premiul se trimite doar pe teritoriul Romaniei.
Deci, nu e un concurs de creativitate, ci de reproducere. Faceti in asa fel incat sa pot sa-mi recunosc briosele din prima, va rog ;-)
De asemenea, puteti sa dati un Like la pagina de facebook Pe masa din bucatarie si Share acestui articol. Daca vreti ;-)
Briose sarate:
Briose cu kaizer

Briose cu masline

Briose cu surimi

Briose dulci:
Cupcakes cu ciocolata si sos de cafea

Cupcakes cu iaurt si zmeura

Muffins cu merisoare

Muffins din albusuri

Muffinsi lilieci-vampir

Briose negre cu cioco alba

Cupcakes Brownies Capuccino

Cupcakes cu mascarpone si cafea

 Cupcakes Minnie Mouse

Nu sunt atat de multe, recunosc, unele sunt si vechi de acum 3-4 ani, nu sunt nici foarte frumoase, dar v-am spus ca puteti schimba decorul. Cine vrea sa castige tava, trebuie sa reproduca cat mai fidel reteta.
Hai ca-i simplu ;-)
Spor la treaba si multa bafta va doresc!!