contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Condimentul Potrivit La Mâncarea Potrivită

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Condimentele sunt indispensabile în bucătărie, pentru o mâncare cât mai savuroasă. În acelaşi timp, folosirea lor în combinaţii nepotrivite poate avea inversul efectului dorit. Adică poate strica gustul mâncării. Am găsit pe gastronomie.ele.ro lista combinaţiilor “perfecte”.

Brânza - busuioc, chimen negru, ţelină, hatmatuchi, chilli, arpagic, ceapă, coriandru, chimen, mărar, usturoi, hrean, coajă de lămâie, maghiran, mentă, muştar, nucşoară, boia, pătrunjel, piper, salvie, tarhon, cimbru.
Carnea de miel – piper, busuioc, dafin, scorţişoară, coriandru, chilli, curry, mărar, usturoi, maghiran, mentă, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, cimbru, tarhon, ceapă, usturoi.
Carnea de pui – piper, enibahar,dafin, scorţişoară, chilli, curry, mărar, fenel (foto), usturoi, ghimbir, iarbă de limon, muştar, boia, piper, rozmarin, sofran, salvie, cimbru, anason, tarhon, cimbru.
Carnea de vită – piper, busuioc, dafin, piper negru, chilli, curry, chimen, usturoi, maghiran, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, salvie, chimen, tarhon, cimbru, ceapă, hrean.
Carnea de porc – piper, boia, ceapă, usturoi, nucşoară, enibahar, cuişoare, rozmarin, muştar, chilli, oregano, hrean, cimbru, busuioc.
Cartofi - busuioc, chimen negru, ţelină, hatmatuchi, arpagic, coriandru, mărar, maghiran, oregano, boia, pătrunjel, mac, rozmarin, tarhon, cimbru, usturoi.
Dulciuri – anason, cardamon, enibahar, scorţişoară, cuişoare, fenel, ghimbir, coajă de lămâie, nucşoară, mentă, anason, vanilie, petale de trandafir sau măceş.
Fasole – chimen, piper, chilli, oregano, pătrunjel, salvie, pătrunjel, spanac, cimbru, spanac, usturoi, mărar, ceapă, dafin.
Fructe - enibahar, anason, cardamon, scorţişoară, cuişoare, coriandru, ghimbir, mentă, coajă de lămâie, coajă de portocala, rodie.
Legume – chilli, hatmatuchi, ceapă, curry, mărar, maghiran, pătrunjel, cimbru.
Ouă – busuioc, hatmatuchi, chilli, arpagic, curry, mărar, fenel, ghimbir, coajă de lamaie, maghiran, oregano, boia, pătrunjel, piper, salvie, tarhon, cimbru, ceapă.
Salate şi dressinguri – busuioc, chimen, ţelină, arpagic, mărar, fenel, ceapă, usturoi, hrean, coajă de lămâie, leuştean, maghiran, mentă, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, tarhon, cimbru.
Pâine - anason, busuioc, chimen, ceapă, uşturoi, scorţişoara, coriandru, chimen, mărar, coajă de lămâie, coajă de portocale, oregano, mac, rozmarin, sofran, salvie, cimbru.
Peşte – dafin, piper, ţelină, arpagic, anason, busuioc, mărar, fenel, curry, usturoi, ghimbir, coajă de lămâie, muştar, oregano, pătrunjel, rozmarin, sofran, cimbru, salvie, anason, coriandru, enibahar
Roşii - busuioc, ceapă, ţelină, dafin, scorţişoară, chilli, curry, mărar, fenel, usturoi, ghimbir, maghiran, oregano, rozmarin, cimbru, tarhon.
Supe şi ciorbe – piper, busuioc, dafin, hatmatuchi, chilli, arpagic, chimen, mărar, fenel, usturoi, maghiran, pătrunjel, piper, cimbru, salvie, anason, ceapă.


Îndosariat la:STIRI CULINARE


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com