contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Conopida Si Broccoli Picante Gratinate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Iată un fel de mâncare vegetarian, ușor picant și aromat, ce poate fi folosit foarte bine ca fel de sine stătător sau ca și garnitură. Este chiar o idee gustoasă pentru perioada postului, dar în acest caz veți omite folosirea parmezanului. 
 INGREDIENTE:
 -o conopidă mică
 -un broccoli
 -5 linguri de ulei
 -o linguriță semințe de coriandru măcinate
 -o lingură praf curry
 -4 linguri de semințe de susan
 -4 căței de usturoi zdrobiți
 -sare, piper după gust
 -2 linguri de pesmet

 -2 -3 linguri de parmezan ras 

 MOD DE PREPARARE:
 1.Fierbeți de jumătate în abur sau apă conopida și apoi broccoli, desfăcute în florete ( conopida are timp mai mare de fierbere decât broccoli), având grijă să rămână al dente. 


 2.Încingeți uleiul într-o tigaie mare, adăugați condimentele și semințele de susan, prăjiți-le ușor 15 secunde, adăugați conopida și 4-5 linguri de apă, amestecând ușor și gătiți la foc iute 6-8 minute.Adăugați 2 căței de usturoi zdrobiți, asezonati cu sare și piper , apoi scoateți într-un vas conopida.

 3.Adăugați brocoli și procedați la fel ca și la conopidă. La sfârșit, adăugați ceilalți 2 căței de usturoi zdrobiți, asezonati și închideți focul 
 4.Așezați legumele într-un vas pentru gratinat uns cu ulei, presărați cu restul de 2 linguri de susan și parmezan ras și dați vasul la cuptorul preîncălzit la 180 *C, foc mediu, până ce conopida se rumenește.
 5.Serviți ca  fel vegetarian de sine stătător sau ca și garnitură.

 Poftă bună !