contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Conserve Pentru Caine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am mai pus o reteta de mancare pentru caine cand era mic, daca nu mi-a zis nimeni ca am luat-o razna, sa va spun ce e si cu asta (nu, nu am de gand sa deschid vreo rubrica speciala cu tot ce pun in burdihanul fiarei, dar asta poate fi de folos cuiva, sper eu).

Treaba sta in halul urmator, am zis sa mergem maine pe la mare, am vrut sa iau niste conserve, am nimerit in Billa unde sunt numai marci de “renume” cu reclama la TV plus cate ceva no name, deci nu au in nici un caz Royal Canine Medium Junior.

Ma apuc sa citesc etichete, ca daca ma apuca o manie, o tin pana la capat,o fi el animal dar daca nu l-am asumat nu ne batem joc. Mi s-au incrucisat ochii ca ai lui Puiu Calinescu in BD la munte si la mare ce traznai contineau. Ba chiar pe una cu carne de vita scria si cata carne contine (de fapt chestii din carne): 4%. Mai bine scriau “conserva pentru caini pe langa care a trecut o halca de vita, odata”.

Ei, ma suparai, nu aveam chef sa mai alerg pe la magazine de specialitate si am decis sa incerc sa ii fac eu conserva.

Bine, nu e mare problema sa oo faci, sa vedem daca tine, asa ca o sa fac un update dupa cateva zile, ca pana atunci nu stiu daca functioneaza sterilizarea.

Asadar iata ce am folosit: carne tocata de manzat, branza de vaci, orez, morcov.

Carnea de manzat tocata de la Billa e excelenta de obicei, dar s-a mai intamplat sa aiba ceva mai mult seu asa ca am lasat-o nitel numai cu morcov, sa scurg eventualele urme de grasime, insa nu a fost cazul, acum era de tartar, foarte buna.

Nu mult, cand am vazut ca nu lasa mare lucru, am pus si orezul si apa, proportie 4 la 1 ca sa iasa mai zemos, ca se incheaga oricum pe urma.

Cand a fost fiert si orezul am pus si branza de vaci si am clocotit de cateva ori sa se omogenizeze.

Banuiesc ca va imaginati ca preparatul nu va arata ca la ElBulli.

Am lasat cam 20 de minute la sterilizat in cuptor si acum se racesc in acelasi cuptor. Sa vedem daca tine trei zile sau nu face fata distractiei sterilizarea, desi, in general, mie mi-a iesit cam orice am pus, inclusiv preparate care de obicei fermenteaza.

Am pus si beneficiara jucand fotbal cu un bidon.

Despre costuri nu stiu ce sa va spun, nu stiu cat costa o conserva scumpa, cele ieftine sunt sa omori ficatii cainelui, mai ceva ca mezelurile umane. Nu am pus toata carnea, am pastrat cam un sfert, deci sa zic ca ar fi aprox 6 lei carnea, din branza la fel, am pastrat cam o treime, deci 2 lei branza, morcovul nu il cantarii, dar e 2 lei kilul, deci insignifiant, orez am pus 200 de grame (era Atifco si am putut vedea gramajul) deci sa zic … cam un leu si ceva orezul.

Pret estimativ la aproximativ patru borcane, deci, 12 lei, asa, rotunjit, cred ca iese mai putin. Inseamna cam 3 lei de conserva. Timpul de lucru e mic, nu merita pus la socoteala, se pot pune toate gramada, se poate pune orice fel de carne vreti voi sa dati patrupedului si puteti folosi spartura de orez, care e si mai ieftina.

Borcanele sunt recuperate, eu zic ca merita.

Asadar spre final sa incheiem cu beneficiara la pascut.

Si vecinul de palier, Raf cu care inca nu stie sa se joace, ca o demoleaza, are un anisor.

Si sa inchei cu o cumparatura, ca am fost, cum ziecam, la Billa sa iau una, alta, pentru neamurile de la mare si mi-au sarit in ochi cornuletele astea care nu contin prea multe traznai, ca bicarbonat sau praf de copt si esente pun si gospodinele in prajituri.

Nu-s cele mai rele chestii pe care le-am cumparat, in general Boromir se mentin pe o linie rezonabila. Insa mult prea dulci si pline de esente pentru gustul meu.

Tii, ce mult am mai scris, hard roc aleluia si care rade de reteta mea, ma pupa-n coada cainelui.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com