contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Copacelul De Pasti 2012….

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC31522
este, in fapt, anul acesta, o….craca. Tin minte ca anul trecut imi propuneam sa fac cat mai multe ornamente. Dar am facut foarte putin. Intai, n-am avut timp, apoi mi-am dat seama ca nazdravanii mei le-ar ataca in doua secunde daca ar fi la indemana lor. Asa ca am pus doar doua ornamente (deocamdata) si acelea la inaltime, sa ne clatim ochii cu ele dar sa nu dispara in doua secunde risipite de in toata casa.
_DSC31533
Am luat din gradina aceasta ramura si am prins-o cu ata la ceas in hol, am prins de ea oua decorative si floricele (de plastic evident caci doar acelea ar rezista o saptamana cat imi doresc ei sa tin ornamentele). Tinand cont ca a durat doar cinci minute decorarea, ma declar multumita si zic eu, arata foarte bine si inveseleste ochiul chiar de la intrare.
Evident, pustii mei de cum au dat cu ochii de ele, au fost de-a dreptul incantati si imediat si-au dorit sa ajunga la ele, sa le pipaie, sa le smotoceasca….La anul, feciori, daca sunteti cuminti, impodobiti voi copacelul, da?
Coronita pe care anul trecut am pus-o in fereastra, si-a gasit anul acesta loc in bucatarie. Imi place tare mult genul asta de ornamente, chiar i-am propus sa mai cumpar una, eventual mai mare, eu cat m-as chinui, nu-mi iasa asa frumoase.
_DSC3157
Ma mai gandesc la un ornament  usor de facut, eventual o ghirlanda cu ousoare colorate dar mai vad, am timp ori ba?
Printre primele ornamente pe care mi le-am luat de Pasti, anii trecuti, a fost oita asta, pufoasa dar fragila in acelasi timp caci e din ceramica la baza. Am pus-o pe bufet, tronand in bucatarie dar departe de manutele neastamparate ale vitejilor mei. Da, stiu, educativ este sa-ti lasi copiii sa exploreze, sa cunoasca chiar cu riscul de a strica dar zau ca m-am saturat sa nu mai pot pune o podoaba in casa fara riscul de a fi….dezasamblata, am renuntat la flori (mai am doar doua orhidee si violetele de Parma dintre care una a fost smotocita de jumatate de pamantul din ghiveci, noroc ca a scapat floarea si cum troneaza toate ....la inaltime, pe dulap, ferite de....cotropitori) si la aprins candela - pentru ca Andreuta a vrut musai sa vada ce e acolo si a varsat-o. Acum am pus piciorul in prag: si mama are dreptul la un mic rasfat….vizual, nu doar picii la hacuit ornamente.
_DSC3166_DSC3168
Oricum nu vor sta ei prea mult jinduind la pomuletul meu. Maine si poimaine ii asteapta gramada de surprize frumoase, le-am luat un cort de interior pentru copii pe care vrem sa-l instalam maine. Pana acum faceam corturi din cearceafuri si in special lui Andrei ii plac tare mult mult, se pituleaza acolo si trebuie invitatie speciala ca sa ne lase si pe noi sa stam cu el. Le-am mai luat puzzleuri, un joc de potrivire pe forme si culori sub forma de suruburi, piulite (ca tot le place sa surubareasca de toate) si, bineinteles, dulciurile de rigoare. Cred ca se vor simti taaaare rasfatati zilele viitoare.Zâmbet