contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Copane De Pui La Capac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



   Vă propun o reţetă intere-santă pentru cină.
Compoziţie: 4-5 copane de pui, sau 2-3 copane cu pulpă, 50 ml bulion de roşii, 50 ml vin alb sec, o lingură muştar cu hrean, 1 lingură ulei de masline, 1 lingură oţet de 9', 4-5 căţei de usturoi tocat, 1 linguriţă cimbru măcinat, piper, sare.
Marinata: puneţi toate condimentele într-un vas, amestecaţi bine, apoi introduceţi copanele de pui, avînd grijă să fie bine acoperite cu amestecul. Puneţi la frigider pentru minim 12 ore. (24 ore ar fi optim).
Luaţi o cratiţă de 1 litru, turnaţi 750 ml apă, apoi puneţi deasupra un capac mai mare cu susul în jos. Ungeţi capacul pe interior cu ulei sau unt, aşezaţi copanele si puneţi la cuptorul preîncălzit. După 30-35 minute, întoarceţi copanele pe partea cealaltă, şi mai lăsaţi la cuptor 15-20 minute.
Scoate-ţi din cuptor, acoperiţi totul cu un alt capac şi lăsaţi să stea 15 minute.
Serviţi cald, cu o garnitură de cartofi natur şi alăturat un pahar cu vin demisec.


Articol recomandat de arta-culinara-romaneasca.blogspot.com