contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Copanele De Pui Pane (picante)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hristos a Inviat !

Iata-ne in prag de primavara, inconjurati de culori,de parcuri infrunzite,zambile incoltite,de viata...
Hai sa ne bucuram de ceea ce avem si recunostinta noastra va atrage si mai multe lucruri bune in viata noastra. Tot ce avem este clipa,traim in ea si trebuie sa ne bucuram de tot ce are ea mai frumos de oferit .
Va doresc din tot sufletul sa aveti parte de rasfat si timp liber pentru plimbari lungi in natura ! 



Ingrediente :
10 copanele de pui
5 oua
pesmet
faina
1 lingurita boia de ardei iute
1 lingurita boia ardei dulce
1 ardei iute tocat marunt sau fulgi de chilli uscati
sare
Sos :
iaurt grecesc amestecat cu fulgi de ardei iute si usturoi pisat
Mod de preparare:
Spalam foarte bine copanele ,apoi le oparim pentru 25 de minute in apa clocotita cu sare.Le scoatem intr-o sita si le lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. 

Intre timp ,facem un amestec din boia dulce,boia iute,sare si ardeiul iute maruntit.
Puiul racit il condimentam bine cu acest amestec.Voi decideti cat de picant va fi.:)
Acum, vom tavali puiul prin faina,oua batute si pesmet.
Vom repeta operatiunea de panetare pentru a se forma o crusta groasa si gustoasa.

Ciocanelele dublu panetate le vom praji in baie de ulei pana se rumenesc frumos.
La inceput vom da focul mare pentru a incinge bine uleiul,apoi il vom micsora pentru a se patrunde usor carnea.
Trebuie sa avem rabdare sa nu le ardem la suprafata si in interior sa fie aproape crude.In interior vor fi suculente,gustoase,iar la suprafata vor fi crocante si picante.
Le servim cu sos de iaurt si usturoi.
Delicioase.
Pofta buna !