contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coquelet De Bretagne Pe Pat De Linte In Stil Bonne Femme

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De mult nu am mai participat la un concurs culinar! Deci dragele mele, de pe Sisters Kitchen, m-ati bucurat nespus de mult cu provocarea pe care ati propus-o. Eu am ales lintea de la Bonduelle pentru ca e de-a dreptul delicioasa, gata de folosit si necesita putin timp in preparare.
Minunatia de mai jos ne duce pe meleaguri frantuzesti, meleagurile natale ale Bonduelle.
Sper sa va placa!


Pentru gainusa
- o Coquelet de Bretagne
- ulei de masline
- boia, usturoi granulat, cimbru, rozmarin, sare, piper

Pentru linte
- 2 conserve de linte Bonduelle
- 100 g bacon
- 40 g unt
- salote
- o lingura rasa amidon
- o legatura formata din: partea alba de la praz, o tija de telina, patrunjel, cimbru, o foaie de dafin
- sare, piper
Mod de preparare
1. Se curata pasarea de impuritati si se pregateste legatura de verdeata, lasand un capat de ata mai lung (o vom scoate mai usor din oala). Se amesteca uleiul de masline cu condimentele pentru carne si se unge pasarea pe toate partile, inclusiv in interior. Se fixeaza apoi minunea pe suportul de grill si se da la cuptorul preincalzit pentru 45-60 de minute.



2. Strecurati lintea si limpeziti-o cu apa rece. Intr-o tigaie, pe foc mediu spre mare, puneti untul si baconul fasii. Adaugati apoi salotele curatate si amestecati pana acestea devin usor translucide. Adaugati lintea si stingeti cu  500 ml apa fierbinte. Adaugati legatura de verdeturi si condimentati cu sare si piper.




3. Dupa ce sosul a scazut de jumatate, scoateti legatura de verdeturi si adaugati in ploaie amidonul. Mai lasati pe foc pana cand sosul se ingroasa. Scoateti carnea din cuptor, acoperiti-o cu folie de aluminiu si lasati-o sa se odihneasca 10 minute.
Serviti carnea pe pat de linte alaturi de un pahar rece de vin.

comentarii