contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornulete Cu Smantana Umplute Cu Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

aceste cornulete tin destul de bine mai mult timp, chiar si 2 saptamani, eu le-am facut pt sarbatori si mi-au iesit 100 de bucati.
si tot din acest aluat am facut impreuna cu copii pt distractia lor si cateva stelute.



pt aluat:
400g smantana
200g untura de porc sau margarina ori unt
650g faina
 2 galbenusuri
1 varf de cutit sare
1 praf de copt
pt umplutura:
4 albururi
200g nuca macinata
 200g zahar
un zahar vanilat
esenta de rom
untura se freaca cu jumatate din faina, se pun restul de ingrediente si se framanta un aluat mai moale, la nevoie se mai adauga faina, daca aluatul e prea moale sau cateva picaturi de lapte daca e prea tare.
il lasam la frigider timp de 1 ora.


facem umplutura: albusurile se bat spuma cu zaharul, se pune nuca si esentele.


pe masa infainata intindem aluatul mai subtirel, cam de 3-4 mm. apoi il decupam cu ajutorul unei forme sau cani .punem cate un varf de lingurita din compozitia cu nuca pe fiecare bucatica si le pliem, apasam putin cu degetele capetele, apoi cu dintii unei furculite sa se lipeasca bine.




 

se coc circa 20min, pana se rumenesc putin pe marginii, nu le lasa-ti prea mult. se tavalesc prin zahar pudra.



Articol recomandat de dianacakes.blogspot.com