contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornulete In Doua Culori

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
50g drojdie
200ml ulei
1 kg faina
350 ml lapte
2 pliculete zahar vanilinat
esenta de rom
4 oua
550g zahar
250ml apa
Mod de preparare:
Drojdia, o lingura zahar, una de faina si cam 50 ml lapte se amesteca bine.
Si lasam sa se odihneasca 10 minute.
Intr-un alt castron pun faina, ouale.
Adaugam laptele si uleiul.
Adaugam si zaharul vanilinat.
Dupa care mai am pus 5 linguri de zahar. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen.
Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce mi-a crescut aluatul foarte frumos m-am apucat de treaba.
Am impartit coca in doua, jumatate am lasat-o alba iar cealalta am framantat-o cu cacao.
Am pus o foaie maro si peste una alba si am taiat forma de cornulete, am pus ciocolata si am rulat.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Si am facut si invers o foaie alba si una maro.
Si aici gata rumenite frumos.
Cum le-am scos din tava le pun imediat in siropul facut din 250ml apa si 500g zahar .
Le-am pus la scurs in strecuratoare, se pot pune pe un grilaj, fiecare cum poate.
Sunt foarte bune si foarte fragede.

Articol recomandat de v-retete.blogspot.com