contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cornuri Cu Nesquik Și Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vine Crăciunul! Haplea vă recomandă niște cornuri din cocă de cozonac, tocmai bune de mâncat lângă brad.

Ce îţi trebuie (pozele 1 și 12)

Pentru cocă
- 1 kg. făină Titan
- ½ kg lapte
- 300 gr. zahăr
- 4 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 gr drojdie
- coajă rasă de la o portocală şi o lămâie, esenţă de rom
- 150 grame ulei

Pentru umplutură
- nucă măcinată, zahăr, Nesquik

Plan de lucru:
- se prepară mai întâi drojdia. Într-un ibric, se freacă cele 100 gr de drojdie cu o linguriţă de zahăr. Peste amestec se pune apoi puţin lapte călduţ şi nişte făină. Se amestecă până se formează ceva omogen şi se lasă la crescut, lângă un ochi deschis de aragaz. (poza 2)
- în timp ce creşte drojdia, începem să preparăm coca.
- separăm albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de sare (poza 3)
- restul de lapte îl încălzim puţin. Turnăm zahărul în el (poza 4) şi amestecăm până se topeşte.
- adăugăm apoi cojile rase de portocale şi lămâi, plus esenţa de rom (poza 5). Se amestecă
- punem într-un castron mai mare făina. Peste ea turnăm laptele (poza 6).
- se frământă vârtos până se formează un amestec omogen, după care se adaugă gălbenuşurile (poza 7)
- se frământă bine până se încorporează (poza 8 ).
- din când în când ne uităm la drojdie. Când aceasta a crescut, o turnăm peste cocă (poza 9). Frământăm până nu mai rămâne niciun cocoloş.
- turăm şi uleiul peste cocă (poza 10). Frământăm până ce acesta este “înghiţit” complet.
- lăsăm coca la crescut, cam o oră şi jumătate (poza 11) – trebuie să fie foarte cald în încăpere
- după ce a crescut, coca se întinde cu un făcăleţ (ungeți fața de masă cu ulei, ca să nu se lipească) – poza 13
- tăiem coca în triunghiuri și presărăm amestecul de miez de nucă, zahăr și Nesquik (pozele 14 și 15). Împăturim (poza 16)
- ungem cornurile cu albușurile rămase (poza 17)
- băgăm la cuptorul încălzit în prealabil și lăsăm până se rumenesc (aproximativ 10 minute)
- poftă bună! (pozele 18 și 19)

Timp de preparare: 150 minute

croissant cu nuca si cacao 1 croissant cu nuca si cacao 2 croissant cu nuca si cacao 3 croissant cu nuca si cacao 4 croissant cu nuca si cacao 5 croissant cu nuca si cacao 6 croissant cu nuca si cacao 7 croissant cu nuca si cacao 8 croissant cu nuca si cacao 9 croissant cu nuca si cacao 10 croissant cu nuca si cacao 11 croissant cu nuca si cacao 12 croissant cu nuca si cacao 13 croissant cu nuca si cacao 14 croissant cu nuca si cacao 15 croissant cu nuca si cacao 16 croissant cu nuca si cacao 17 croissant cu nuca si cacao 18 croissant cu nuca si cacao 19
Filed under: C1. Patiserie


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com